Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Un militar a fost rănit grav în timp ce punea în funcţiune instalaţia de încălzire: arsuri pe 90% din corp

1
9 Nov 2016 22:38:42
Autor: George-Andrei Cristescu

Un militar din cadrul Bazei sprijin logistic „Muntenia” a suferit un accident în timpul serviciului de pază, miercuri, la Cabana militară de instruire Cheia, când punea în funcţiune instalaţia de încălzire. El are acum arsuri de gradul III şi IV pe aproximativ 90% din suprafaţa corpului, iar starea sa este foarte gravă, cu prognostic rezervat, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

MApN precizează că accidentul a survenit pe timpul punerii în funcţiune a instalaţiei de încălzire, procedură care intra în atribuţiile de serviciu ale militarului.

”Caporalului clasa a III-a Georgel Guţă, în vârstă de 31 de ani, angajat al MApN din anul 2009, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat de un echipaj al ISU, sesizat prin Serviciul de urgenţă 112, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC) din Bucureşti”, se arată într-un comunicat.

Potrivit acestuia, militarul a fost evaluat, în jurul orei 18.50, la Unitatea de Primire Urgenţă a SUUMC, de către o echipă multidisciplinară, constituită din medici specialişti în: urgenţă, ATI, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi arsuri, ORL, oftalmologie şi pneumo-ftiziologie.

În urma consultului de specialitate, echipa medicală a constatat că militarul are arsuri de gradul III şi IV pe aproximativ 90% din suprafaţa corpului, cu interesare facială, torace anterior şi posterior, abdomen drept (hemitrunchi drept), ambele membre superioare şi inferioare, cu suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare.

”În urma investigaţiilor clinice şi paraclinice şi după asigurarea suportului ventilator necesar, bronhoscopia cu lavaj şi reechilibrarea volemică s-a dispus intervenţia chirurgicală de urgenţă pentru toaleta primară a leziunilor de arsură şi a  plăgilor, precum şi pentru realizarea inciziilor de decompresie.

Ulterior intervenţiei chirurgicale, pacientul va fi spitalizat în Secţia de ATI, acesta necesitând tratament post-operator de susţinere a funcţiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare volemică şi hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă şi a ulcerului de stress, nutriţie peros”, se arată în comunicat.

MApN mai transmite şi că starea militarului este foarte gravă, cu prognostic rezervat.

Cazul este cercetat de către Parchetul Militar. De asemenea, comandantul Bazei a numit o comisie pentru investigaţii de ordin administrativ cu privire la producerea evenimentului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

siri
10.11.2016, 00:07:14

Asta-i armata cu care ne mândrim.

Modifică Setările