Un ministru pentru românii din afara graniţelor ţării

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
România va avea un ministru delegat pentru Diaspora şi Republica Moldova
România va avea un ministru delegat pentru Diaspora şi Republica Moldova

Din câte ştiu, singurul ministru care a avut în portofoliu un astfel de domeniu a fost Ioan C. Inculeţ care a fost ministru pentru Basarabia, dar într-un cu tot alt context. Menirea lui era să desăvârşească unirea administrativă a Basarabiei cu ţara mamă, după marea unire de la 1918.

Pentru prima dată în istorie, românii din afara graniţelor ţării vor avea un reprezentant în Guvernul României. Un ministru delegat care va putea să le aducă problemele direct în locul în care se pot obţine şi soluţiile necesare pentru rezolvarea acestora. De foarte mulţi ani etnicii români din afara graniţelor au cerut să aibă un reprezentant în cel mai înalt for al ţării.  Au cerut ca România să le ofere importanţa pe care o merită...

În data de 22 decembrie 2012, la fix 23 de ani de la înlăturarea dictaturii comuniste, în prima şedinţă a noului guvern se va regăsi un ministru care va avea drept obiectiv problematica românilor de pretutindeni.  

Indiferent de numele acestuia, de partidul din care provine, este un important pas înainte. România continuă să îmbunătăţescă cadrul instituţional care să permită românilor din afară să-şi facă auzite clar şi răspicat doleanţele. Si mai ales să-i sprijine în promovarea valorilor româneşti pe cuprinsul întregului glob. Căci valori sunt şi cadrul instituţional devine din ce în ce mai coerent. Dacă adaugăm  multă muncă,  implicare şi viziune, rezultatele vor veni cu siguranţă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite