Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Un nou dosar de mită la Romsilva. Cinci angajaţi arestaţi pentru o şpagă de 4,6 milioane de lei primită de la oameni de afaceri

2
3 Aug 2020 11:09:11
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Cinci angajaţi ai Romsilva au fost plasaţi în arest la domiciliu de către magistraţii Curţii de Apel Bacău, fiind acuzaţi de procurorii DNA de fapte de corupţie. Inculpaţii ar fi pretins şi primit de la reprezentanţii unor societăţi comerciale 4,6 milioane de lei pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu.

Alţi doi angajaţi Romsilva au fost plasaţi sub control judiciar, iar dosarul vizează şi alte persoane.
 
DNA a precizat că angajaţii Romsilva ar fi pretins şi primit de la reprezentanţii unor societăţi comerciale suma totală de 4.628.070 lei, pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu.
 

Au luat mită pentru a „închide ochii” la neregul 

„În perioada 2015 – 2020, cei cinci inculpaţi (...) ar fi pretins şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale mai multe sume de bani în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, respectiv pentru a confirma efectuarea unor lucrări silvice (împăduriri, întreţinerea culturilor, degajări, curăţiri) de către societatea oamenilor de afaceri”, au precizat procurorii DNA într-un comunicat de presă.
 
La solicitarea procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, judecătorii Curţii de Apel Bacău au dispus măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile (cu începere de la 31 iulie 2020), pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faţă de fiecare dintre următorii inculpaţi:
  • Pâslaru Aurel, la data faptei şeful Ocolului Silvic Comăneşti (Bacău) din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva 
  • Comăneci Sorin–Velu, la data faptei şef district I Asău
  • Ştefancu Constantin, la data faptei şef district III Nogea 
  • Corbu Liviu, la data faptei şef district VI Ghimeş-Palanca
  • Colpoş Costel, şef district V Camenca.  

Alţi doi angajaţi, cercetaţi sub control judiciar

Potrivit acestora, Comăneci Sorin–Velu ar fi primit suma de 995.370 lei, inculpatul Ştefancu Constantin - suma de 980.750 lei, inculpatul Corbu Liviu - suma de 395.450 lei, iar inculpatul Colpoş Costel - suma de 360.250 lei.
 
Procurorii au anunţat că alţi doi angajaţi Romsilva au fost plasaţi sub control judiciar - Leascu Adrian, la data faptei şef district V Camenca din cadrul Ocolul Silvic Comăneşti Bacău), care ar fi pretins şi primit suma totală de 63.750 lei şi Olteanu Janos, şef district II Geamăna din cadrul Ocolului Silvic Comăneşti, care ar fi pretins şi primit suma totală de 1.622.500 lei.
 
DNA anunţă că se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Depeter
3.08.2020, 12:07:48

Padurea chiar daca nu mai are arbori tot da profit hotilor pusi sa o gestioneze!

+1 (1 vot)
Mironov George
3.08.2020, 12:44:07

Omuletii verzi fura din orice pozitie.

+1 (1 vot)