Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cum arată noul model de declaraţie pentru părăsirea localităţii DOCUMENT

69
15 May 2020 00:18:44
Autor: Raluca Stepanov
Se va putea ieşi din localitate pentru deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat Foto: Politia de Frontiera
Se va putea ieşi din localitate pentru deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat Foto: Politia de Frontiera

Autorităţile au dat publicităţii un nou model de declaraţie pentru părăsirea localităţii. Vom putea ieşi din localitate pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Descarcă declaraţia


Astfel, din această noapte ieşirea în afara localităţii se va face, în continuare, doar pentru motive întemeiate. 
 
”Este interzis în afara localităţii cu excepţii: interes profesional, umanitar, activităţi agricole, îngrijirea unei proprietăţi, programe sau proceduri în centre de tratamente, îngrijirea copiilor, membrilor de familie, asistenţa persoane vârstnice, deces, asistenţa medicală care nu poate fi amânată”, a anunţat Raed Arafat. 
 
Mai exact, potrivit autorităţilor, începând cu data de 15.05.2020, este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în interiorul localităţilor, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei şi evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii.
 
 

Descarcă declaraţia

 
(2) Cu aceeaşi dată se dispune redeschiderea parcurilor pentru public, cu excepţia locurilor de joacă pentru copii şi cu respectarea măsurilor generale de prevenire şi protecţie.
 
(3) Se instituie interdicţia deplasării persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane cu următoarele excepţii:
 
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; 
b) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
c) deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole;
d) deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către
producătorii agricoli;
e) deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăţi din altă
localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obţinerea unor drepturi;
f) deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de
tratament;
g) deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, decesul unui membru de familie; 
h) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
i) deplasarea pentru activităţi recreativ-sportive individuale desfăşurate în aer liber (ciclism, drumeţie, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit şi altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
j) deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane şi respectarea regulilor de distanţare socială;
k) deplasarea pentru achiziţia, service-ul, efectuarea ITP sau alte operaţiuni de întreţinere a vehiculelor, activităţi care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.
 
(4) La solicitarea instituţiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării măsurilor
stabilite pe timpul stării de alertă, situaţiile exceptate potrivit prevederilor alin (2) se
justifică prin declaraţie pe propria răspundere. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

69 Comentarii

Smeritu Pahomie
15.05.2020, 01:40:59

Astia incearca prelungirea BATJOCURII pana cand rabufneste lumea cu dictatura lor ca inainte de 1989.....se joaca cu FOCUL.

-3 (15 voturi)
moftronix2
15.05.2020, 02:34:32

Cel mai plauzibil scenariu relativ la Covid Virusul din 2019 s-a născut tot in America de Nord, la fel cum s-a născut și cel din anul 1917. Cu cel putin un an inainte de decembrie 2019. 1.La inceput Virusul a fost blând, a produs infectări, imbolnăviri, dar cu decese puține. In acest mod a trecut neobservat multe luni de zile incât a fost posibil să se răspândească fără probleme pe o arie mare din America de Nord și Europa de Vest prin contacte umane. 2.In octombrie 2019 Virusul ajunge in China la Jocurile sportive militare. Transportat de Delegația americană. Deja Virusul avea 9 luni de transformări și evoluții incât in decembrie 2019 el devine grav, letal.. Forma de existență gravă, letală il face mai ușor de descoperit de medici.. De aceea chinezii au avut noroc si l-au identificat in scurt timp. 3. China si Asia au avut noroc că Virusul a evoluat spre grav, letal, in noiembrie 2019l. Asa a putut fi descoperit mai ușor de medici, n-a avut timp să se răspândească. Doar așa se explică aria relativ mică de infectare in Asia. Asa se explică și numărul relativ mic de decese in China si foarte mic in tările vecine, Coreea, Vietnam, Cambodgia. Nu minunile medicilor din Asia au fost decisive, că medicina colo este mult sub nivelul USA. 4. După cele 9 luni de care am vorbit, Virusul evoluează și in America la forma gravă, letală. Desigur, pe toată aria imensă in care a avut timp să se răspândească până a putea fi descoperit. prin prezenta fazei letale. Numai așa se explică numărul imens de morți din USA și din Europa de Vest. Rămâne să ne spună savanții britanici că un Virus devine letal așa cât ai bate din palme,că nu are nevoie de mii și mii de transformări, mutații in timp până iși atinge potențialul letal. Să ne spună savanții britanici cum un Virus in forma letală putea fi el dus din China in America de Nord și Europa de Vest in câteva zile incât să producă acolo sute de mii de morți.

-7 (11 voturi)
Roman Ardelean
15.05.2020, 05:10:14

Deci nu in China a inceput epidemia???? Nu mai vorbi prostii.Ma mir ca te mai platesc Rusii pentru o propaganda atata de proasta.

+3 (5 voturi)
Roman Ardelean
15.05.2020, 05:13:14

99% din pandemii isi au originea in China.Inclusiv ciuma neagra.China trebuie sa plateasca.Pentru ca a mintit OMS in primul rand.In privinta faptului ca l-au scapat din laborator,mai astept dovezi.Care or sa vina.Rusia si China trag lumea si de-aia guvernele lor ar trebui sa dispara.Din cauza modului de gandire feudala si a lipsei de respect fata de viata umana.

+3 (7 voturi)
moftronix2
15.05.2020, 02:38:55

Intră pe google la....... 1918 - Cea mai mare Pandemie a lumii. Este vorba de Gripa Americană născută in USA in 1917, dusă de armata USA in Europa in 1918 la intrarea ei in Primul razboi mondial și apoi dusă in Asia de soldații Indiei ce luptaseră in armata britanica. E cunoscută sub numele fals de Gripă spaniolă și a făcut circa 100 de milioane de morti.

-2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (69)

Modifică Setările