Un număr de 24 de cadre medicale de la Spitalul Militar, infectate cu noul coronavirus. Ce strategie are comandantul spitalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florentina Ionita-Radu Imagine: Facebook
Florentina Ionita-Radu Imagine: Facebook

Un număr de 24 de cadre medicale de la Spitalul Militar Bucureşti au fost confirmate pozitiv ca fiind infectate cu noul coronavirus, a anunţat comandantul unităţii medicale, Florentina Ioniţă-Radu.

„Oamenii trebuie să ştie că fiind boală comunitară, indiferent de măsurile de precauţie pe care le iau este posibil să se infecteze, dar important este să ştie ce au de făcut”, este mesajul pe care l-a transmis comandantul Spitalului Militar.

Într-o intervenţie telefonică la Digi24, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ioniţă-Radu, a declarat că 24 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv.

„În acest moment sunt 24 de cadre medicale confirmate. O parte dintre aceste cadre medicale sunt internate în spital (3 cadre medicale simptomatice), 2 cadre medicale sunt confirmate anterior, încă de vineri, (o asistentăă este internată la Balş şi una la Babeş), celelalte persoane sunt confirmate în urma anchetei epidemiologice efectuate pe secţiile unde s-a identificat personal medical simptomatic şi sunt în autoizolare la domiciliu”, a anunţat comandantul spitalului.

Florentina Ioniţă-Radu a arătat la ce se aşteaptă în perioada următoare şi că la Spitalul Militar a fost pusă la cale o strategie în acest sens.


„Aş vrea să punctez nişte lucruri. Pornind de la faptul că această boală  estte comunitară, pornind de la faptul că la acceastă oră în România capacitatea de testare PCR este limitată şi nu este correct să testăm doar cadrele medicale (să facem screening şi să testăm, în detrimental pacienţilor) şi pornind de la ideea că  acest PCR este relativ – în sensul că astăzi poţi să fii negativ, dar mâine sau poimâine poţi devein pozitiv – în Spitalul Militar am făcut o strategie pemtru că suntem convinşi că vor mai fi cadre medicale care se vor infecta  şi atunci ei trebuie să ştie ce au de făcut. Şi mesajul meu este acesta: oamenii trebuie să ştie că fiind boală comunitară, indiferent de măsurile de precauţie pe care le iau este posibil să se infecteze, dar important este să ştie ce au de făcut”, a declarat Florentina Ioniţă-Radu.

Ce secţie se ocupă de personalul medical infectat

O secţie specială a spitalului va monitoriza personalul medical, fiind efectuat un screening serologic pentru 620 de cadre medicale şi  personal adimistrativ. 

„Să vă spun ce se întâmplă în spitalul nostru: în Spitalul Militar este înfiinţat pentru acestă perioadă de şase luni un centru de supraveghere şi intervenţie medicală epidemiologică. Aceste lucruri trebuie să fie integrate şi coroborate. Prin acest cenru în care este implicat un medic infecţionist dar şi medicina muncii şi medici de familie, oamenio care să supravegreze personalul noi ne-am gândit să acţionăm pe mai multe paliere. În primul rând facem un screening serologic al tuturor oamenilor din spital, atât personal medical cât şi administrative. Acest screening serologic – pentru că se face in situ, la noi în spital şi nu afectează capacitatea de testare PCR naţională – ni-l permitem să îîl facem. Până acum au fost testate 620 de persoane, aşteptăm rezultatele. Să vedem dacă au IGM pozitiv (adică au anticorpi de fază acută) sau IGG (care sunt deja vindecaţi). Ne referim la cadrele medicale”, a spus comandantul Spitalului Militar. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite