Un număr de 260 de cetăţeni români au fost repatriaţi din Turcia şi din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 260 de cetăţeni români au fost repatriaţi din Turcia şi din Marea Britanie, printre aceştia din urmă fiind persoane fără adăpost, personal navigant şi persoane care erau spitalizate, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 1 iunie, a fost facilitată revenirea în ţară a 70 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Turcia şi a 190 cetăţeni români din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", arată MAE.

Printre cetăţenii români repatriaţi din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord sunt persoane fără adăpost, personal navigant şi persoane spitalizate care au beneficiat de sprijinul autorităţilor britanice în vederea repatrierii.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele Bucureşti-Istanbul-Bucureşti şi Bucureşti-Londra-Bucureşti.

De asemenea, demersurile autorităţilor române au permis revenirea în ţară şi a doi cetăţeni ai Republicii Turcia, a doi cetăţeni ai Republicii Elene şi a unui cetăţean al Republicii Islamice Iran, rezidenţi în România.

Potrivit MAE, aceste demersuri au permis deplasarea şi a 124 de cetăţeni străini către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi a 58 de cetăţeni turci către Republica Turcia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite