Un ofiţer de la Direcţia de Paşapoarte a fost găsit incompatibil după ce ar fi ocupat, simultan, mai multe funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un ofiţer de la Direcţia de Paşapoarte a fost găsit incompatibil
Un ofiţer de la Direcţia de Paşapoarte a fost găsit incompatibil

Ofiţerul Alisa Anda Gheorghe de la Direcţia Generală de Paşapoarte din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a fost declarată incompatibilă de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după ce ar fi ocupat, simultan, mai multe funcţii.

Inspectorii ANI precizează că Alisa Anda Gheorghe a fost găsită în incompatibilitate după ce ar fi ocupat, simultan, în perioada 10 noiembrie 2010 - 25 mai 2012, atât funcţia de funcţionar public cu statut special, respectiv ofiţer (consilier juridic) în cadrul Direcţiei Generale de Paşapoarte - Ministerul Afacerilor Interne, cât şi pe cea de notar public în cadrul „Belu G. Aurel - Birou Notar Public”.

Astfel, ofiţerul a încălcat dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi [...] şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului”, şi dispoziţiile art. 45, alin. 1, lit. i) din Legea nr. 360/2002, potrivit cărora „Poliţistului îi este interzis [...] să deţină orice altă funcţie [...] privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar – artistică.

Alisa Anda Gheorghe a deţinut în cadrul „Belu G. Aurel - Birou Notar Public” funcţia de notar public - stagiar (în perioada 10 noiembrie 2010 - 01 decembrie 2011) şi notar public (30 ianuarie 2012 - 25 mai 2012). Începând cu 15 iulie 2006, deţine funcţia publică de ofiţer (consilier juridic) în cadrul Direcţiei Generale de Paşapoarte - Ministerul Afacerilor Interne.

Gheorghe a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ofiţerul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite