Un pădurar şi trei tineri, arestaţi preventiv după ce au cultivat canabis într-o pădure din Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pădurar şi trei tineri au fost arestaţi de Tribunalul Călăraşi după ce au fost reţinuţi săptămâna trecută de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru că aveau o cultura de canabis într-o pădure din Giurgiu. Unul dintre aceştia a fost prins în timp ce ridica două colete cu 12,3 kilograme de droguri.

Concret, Nicolae Muşat, Florin Cristian Andreiaş şi Gheorghe Porumbăceanu au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. De asemenea, pe numele lui Nicolaie Andreiaş instanţa a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. 

Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată de cei patru bărbaţi.

Pe 17 iulie, Nicolae Muşat (41 de ani) din localitatea Radovanu, judeţul Călăraşi, a fost prins în timp ce ridica de la o firmă de curierat două colete care conţineau 12,3 kilograme de canabis. Potrivit anchetatorilor, pachetele au fost trimise din Spania de Nicolae Andreiaş (30 de ani).

„Tot la aceeaşi dată, poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate au efectuat cinci percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu, pentru probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de implicare în activităţile ilicite. În timpul

image

 percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat o cultură outdoor de canabis, cultivată într-o pădure de pe raza judeţului Giurgiu, de persoanele bănuite”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română.

Conform documentului citat, în luna mai 2015, în baza unei înţelegeri prealabile, Nicolae Andreiaş, Nicolae Muşat şi Florin Cristian Andreiaş au înfiinţat o cultură de canabis, într-o pădure de pe raza judeţului Giurgiu, unde era pădurar Gheorghe Porumbăceanu.

„Cu ocazia cercetării la faţa locului asupra culturii outdoor de canabis, au fost recoltate şi ridicate 77 plante de canabis aflate într-un stadiu avansat de dezvoltare”, potrivit unui comunicat emis de DIICOT.

Procurorii DIICOT i-au reţinut pe Nicolae Muşat, Cristian Florin Andreiaş şi Gheorghe Porumbăceanu şi au cerut Tribunalului Călăraşi arestarea preventivă a acestora pentru trafic de droguri de risc. De asemenea, pentru Nicolae Andreiaş s-a solicitat arestarea preventivă în lipsă.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite