Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Un poliţist, un medic şi un asistent medical, condamnaţi la închisoare după ce au acceptat recoltarea de sânge de la o altă persoană, în locul unui şofer băut

10
26 Oct 2020 15:27:54
Autor: News.ro
Un poliţist, un medic şi un asistent medical, condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare Foto: IPN (arhiva)
Un poliţist, un medic şi un asistent medical, condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare Foto: IPN (arhiva)

Un poliţist din Maramureş, un medic şi un asistent medical au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare după ce au ajutat un bărbat care fusese prins băut la volan. Astfel, ei au acceptat ca, în locul bărbatului, să îi fie recoltat sânge mamei acestuia, pentru stabilirea alcoolemiei.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Curtea de Apel Cluj a condamnat, în 21 octombrie, un agent de poliţie de la Poliţia Judeţeană Maramureş, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 10 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani; un medic de gardă, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, şi un asistent medical, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Hotărârea este definitivă. 

Cei trei au fost trimişi în judecată în 14 octombrie 2019, de către procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, ca urmare a finalizării urmăririi penale, efectuate cu sprijinul poliţiştilor anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş. "În sarcina poliţistului s-a reţinut faptul că, în data de 2 martie 2019, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de agent de poliţie cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră, în incinta unei unităţi medicale, împreună cu celelalte două cadre medicale inculpate, a acordat ajutor material unui suspect, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acestuia. Suspectul era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi ar fi trebuit să îi fie recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, sens în care poliţistul a consimţit ca aceste probe să fie recoltate de la mama suspectului (martor în cauză) şi nu de la persoana care a săvârşit fapta", arată DGA. 

Totodată, poliţistul a atestat prin semnătura sa menţiunile necorespunzătoare adevărului din procesul-verbal de recoltare a mostrelor biologice, conform cărora mostra de sânge s-a recoltat de la suspect, în vederea determinării alcoolemiei acestuia.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Mironov George
26.10.2020, 15:48:34

Romania = legi de forma, magistrati de forma, tara de forma

+4 (6 voturi)
Gherghisan Comandor
26.10.2020, 15:49:41

Metoda este veche . Mergea acum 40 de ani.

-2 (4 voturi)
Costica vasile
26.10.2020, 16:52:18

Merge si acum !

+2 (2 voturi)
Nirolf
26.10.2020, 17:42:04

Circumstante atenuante : Distinsul politist ca si "cadavrele" medicale au facut aceasta nevinovata greseala , manati de sufletul lor bun si iubitor de "aproapele nostru infractorul" fara sa primeasca nimic la schimb , decat eventual multumiri si un buchet de viorele .

+3 (3 voturi)
corect roman
26.10.2020, 18:36:15

In acest caz trebuia minim 4 ani cu executare si interzis sa mai profeseze.Ar trebui verificat si completul de judecata doar este bine stiut ca unde se incepe cu mita si merge prost se continua cu mita de alt nivel.Mai ales ca se intampla in MM.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările