Un prim dosar legat de violenţele din 10 august se apropie de final. Jandarmii bătuţi şi cu arma furată cer despăgubiri de 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul în care şapte protestatari sunt acuzaţi că au bătut doi jandrmi, unuia dintre ei fiindu-i furată chiar şi arma, în timpul evenimentelor din 10 august 2018 se apropie de sfârşit. Ieri, după o şedinţă de aproape patru ore la Judecătoria Sectorului 1, magistratul care a judecat cazul a anunţat că procesul rămâne în pronunţare, fără a stabili însă o dată certă. Daunele cerute de cei doi jandarmi sunt de 100.000 de euro.

Toţi cei şapte protestari implicaţi în acest caz şi-au recunoscut acuzaţiile şi au solicitat să fie judecaţi în procedură simplificată, iar pedepsele să le fie reduse cu o treime. Procurorul a solicitat instanţei ca pedepsele să fie date cu suspendare, sub supraveghere, iar toţi avocaţii au fost de acord, scrie ziare.com.

Protestatarii i-au lovit, în timpul evenimentelor din 10 august, pe Cristian Felega şi Ştefania Nistor, doi jandarmi lăsaţi în urmă de colegii lor care se retrăgeau, iar unul dintre ei a furat arma jandarmeriţei. Astfel, cinci persoane sunt judecate pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice: L. Ilie, C. Tănase, T. Sutoiu, I. Cojoacă şi C. Dobre.  În acelaşi dosar, D. Dumitru, tânărul care a furat pistolul Stefaniei Nistor, este judecat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Un prieten al lui Dumitru, M. Cristoloveanu, care a tras cu pistolul furat pe un câmp, este judecat pentru uz de armă fără drept. 

  

Instanţă urmează să se pronunţe şi pe solicitările celor doi jandarmi, care solicita daune morale de câte 100.000 de euro. Avocaţii protestatarilor susţin însă că daunele solicitate sunt exagerat de mari. 

  

"Regret enorm pentru ce s-a întâmplat în acea seară!", "Îmi pare rău pentru ce am făcut!", "Regret faptă făcută, îmi cer scuze tuturor", "Îmi cer iertare faţă de toţi cei de aici, afirm încă o data că regret tot ce am făcut," au repetat cu ochii în pământ inculpaţii din dosar.

  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite