Un procuror DNA cere majorarea pedepsei pentru fostul ministru al Energiei Constantin Niţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut, marţi, majorarea pedepsei pentru fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă. Procurorul cere condamnarea la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care fostul ministru e acuzat că a primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Asta după ce Constantin Niţă a fost condamnat de instanţa de fond la patru ani de închisoare cu executare. 

„Vă solicităm să admiteţi apelul şi să desfiinţaţi sentinţa de la instanţa de fond, doar în ceea ce priveşte cuantumul pedepsei. Considerăm că se impune majorarea pedepsei la 5 ani închisoare. Apreciem că probele de la dosar confirmă că Niţă a săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă, iar condamnarea la 4 ani, la instanţa de fond, nu respectă criteriile de individualizare şi nu reprezintă o sancţiune corespunzătoare în raport cu gravitatea faptelor săvârşite. Agravarea răspunderi penale este dată de calităţile de deputat şi ministru avute de Constantin Niţă. Deşi a avut o conduită procesuală corectă, el nu şi-a asumat faptele săvârşite. Se impune majorarea pedepsei la 5 ani închisoare cu executare”, a motivat procurorul DNA, citat de Agerpres. 

Procesul se află în faza de apel, după ce fostul ministru al Energiei a fost condamnat în mai 2017. Tot atunci, instanţa a luat decizia de a confisca suma de 303.000 de lei, fiind menţinut sechestrul asigurator. 

Constantin Niţă este acuzat că, în cursul anului 2013, i-a solicitat omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia, UTI, cu Primăria Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite