Un procuror a fost trimis în judecată pentru că ar fi luat şpagă pentru muşamalizarea unei tentative de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA l-au trimis luni în judecată, sub control judiciar, pe Traian Eduard Nedelcuţă, procuror suspendat în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunii mai 2014 Nedelcuţă Traian Eduard, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, prin intermediul grefierei Costache Mioara Damiana, ar fi acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta (denunţători în cauză) promisiunea oferirii sumei de 10.000 euro.

„Pentru aceşti bani, magistratul ar fi fost de acord să obţină o situaţie juridică favorabilă rudei denunţătorilor, arestat preventiv într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de tentativă de omor într-o infracţiune cu limite de pedeapsă mai mici – loviri sau alte violenţe sau vătămare corporală”, arată DNA.

A restituit banii

În acelaşi context şi prin acelaşi intermediar, Nedelcuţă ar fi primit efectiv, suma de 2.000 euro în schimbul promisiunii că va obţine de la medicul legist un certificat medico – legal, din conţinutul căruia să reiasă că lovitura aplicată de agresor nu a pus în pericol viaţa victimei.

„Deoarece magistratul nu a reuşit să-şi traficheze influenţa pe lângă medicul legist, în scopul arătat mai sus, prin intermediul inculpatei Costache Mioara Damiana, acesta a restituit denunţătorilor suma de 2.000 euro”, arată DNA.

Grefiera a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei

În cauză, procurorii anticorupţie au încheiat cu Costache un acord de recunoaştere a vinovăţiei, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la luare şi dare de mită şi complicitate la trafic şi cumpărare de influenţă.

„În prezenţa apărătorului ales, inculpata a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”, susţin procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite