Un român, suspectat că a ajutat opt afgani să treacă ilegal Canalul Mânecii, a fost arestat în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un român, suspectat că a ajutat opt afgani să treacă ilegal Canalul Mânecii, a fost arestat FOTO Reuters
Un român, suspectat că a ajutat opt afgani să treacă ilegal Canalul Mânecii, a fost arestat FOTO Reuters

Un român se află în custodia autorităţilor britanice după ce a naufragiat sâmbătă în Canalul Mânecii, alături de alţi opt imigranţi clandestini de origine afgană, a anunţat Poliţia de Frontieră din Albion, potrivit BBC.

Cele nouă persoane se aflau într-o ambarcaţiune cu motor, însă la doar câţiva kilometri de coasta Marii Britanii, în aproperea oraşului Dover, barca s-a defectat. Astfel, imigranţii au fost reperaţi de autorităţile britanice şi salvate din apele Mării Nordului, sâmbăta, în jurul orei 12.00, ora României.

„Ambarcaţiunea plutea pe suprafaţa apei şi era în pericol din cauza vântului foarte puternic. Imigranţii erau reci, însă nu au necesitat îngrijiri medicale deosebite”, a precizat Tony Hawkins, coordonatorul operaţiunii de salvare, potrivit BBC.

Autorităţile britanice care supraveghează frontierele, Border Force, au decis să-l aresteze pe român, acesta fiind suspectat că ar fi organizat traversarea ilegală a cetăţenilor afgani.

„Un bărbat de naţionalitate română a fost arestat, fiind suspectat că a susţinut imigrarea ilegală, iar opt cetăţeni afgani au fost plasaţi în detenţie”, a transmis Border Force.

În luna mai, un alt român, şofer de camion, a fost arestat de autorităţile bulgare, după ce poliţia de frontieră a descoperit 15 somalezi şi doi afgani ascunşi în tirul cu numere de înmatriculare din Slovacia.


Citeşte şi:

Imigranţii-cuceritori, Huntington şi noua eră a conflictelor identitare

Imigraţia şi expansiunea musulmanilor pe care o urmărim în prezent (şi nu doar a musulmanilor) este şi o urmare a mişcării de emancipare a popoarelor din Lumea a Treia. Se fac simţite şi roadele unei ideologii a răzbunării popoarelor colonizate faţă de coloniştii europeni, faţă de coloniştii albi în general.

„Europa, pericol de moarte“ – mai ales pentru romi, evrei etc.

Somnul raţiunii naşte monştri indiferent de ţara în chestiune. Nu suntem cu nimic mai breji, ca români, decât francezii, şi animalitatea nu este un atribut exclusiv, ci puternic intim speciei umane. Cred ca trebuie să ne amintim de acest lucru atunci când condamnăm ceea ce fac alţii, romilor. Ţiganilor.

Italia face economii anuale de circa 40 de miliarde de euro de pe urma imigranţilor ce au grijă de bătrânii italieni

Imigranţii din Italia oferă mai mult decât câştigă, iar plecarea lor ar fi o catastrofă pentru bunăstarea Italiei şi pentru industria din această ţară, potrivit unor statistici citate de site-ul Notizie Tiscali şi economica.net.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite