Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Un schior a rămas agăţat într-un telescaun, pe o pârtie din Poiana Braşov. A vrut să sară după schiul pierdut

0
25 Mar 2021 01:40:08
Autor: Lucaniuc Florentin, News.ro
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Un schior a rămas agăţat de telescaun, miercuri, pe o pârtie din Poiana Braşov, salvamontiştii anunţând că acesta a vrut să sară din instalaţia de transport pe cablu pentru a-şi recupera un schi pe care l-a pierdut.

Instalaţia de transport pe cablu a fost oprită, iar telescaunul întors în staţie, pentru ca turistul că fie coborât în siguranţă.
 
Întreaga scenă a fost fotografiată şi imaginea postată pe Facebook de către salvatorii montani din Poiana Braşov.
 
"Turist iresponsabil, care a vrut să sară din telescaun, pentru a-şi recupera schiul căzut, la părăsirea staţiei de îmbarcare a telescaunului Ruia. Acesta a decis sa sară din telescaun, în zona pilonului 2, unde distanţa faţă de pământ este considerabilă. Atent, personalul de operare a instalaţiei de transport pe cablu a oprit instalaţia şi a întors scaunul spre staţie, unde distanţa faţă de pământ a fost mai mică, astfel încât turistul a putut coborî in siguranţă”, au scris salvamontiştii pe reţeaua de socializare.
 
Salvatorii le recomandă schiorilor ca, în cazul în care pierd echipamentul la îmbarcare să aştepte sus, întrucât de obicei acesta este trimis prin alte persoane, monitori sau salvamontişti, "într-un timp destul de scurt".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările