Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Un tanc s-a stricat la Galaţi în timpul Paradei de 1 Decembrie şi a blocat circulaţia în centrul oraşului

15
1 Dec 2019 18:49:27
Autor: Valentin Bolocan
Tancul a fost avariat FOTO Captură Facebook
Tancul a fost avariat FOTO Captură Facebook

Principalul bulevard din Galaţi şi circulaţia mijloacelor de transport în comun au fost blocate, duminică, timp de mai bine de o oră, după ce unul dintre cele două tancuri ale Unităţii Militare 01551 s-a defectat în timpul paradei de 1 Decembrie.

În timpul paradei de 1 Decembrie, militarii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Sf. Andrei au defilat şi au prezentat şi tehnica de luptă, printre care şi două tancuri, care au parcurs bulevardul Brăilei, arată hotnews.ro. După ce au trecut de tribuna oficială, unul dintre cele două tancuri s-a defectat.
 
Reprezentanţii Batalionului au refuzat să comenteze incidentul, însă se pare că defecţiunea s-ar fi produs la şenila din partea stângă spate a tancului. Cauza probabilă ar fi manevra făcută în curbă, într-un loc prea strâmt pentru acest tip de echipament militar de mari dimensiuni.
 
La faţa locului au intervenit tanchiştii, dar şi alte forţe militare pentru a repara tancul, care a blocat mai bine de o oră bulevardul Brăilei, dar şi circulaţia mijloacelor de transport în comun.
 
Singurii care s-au bucurat de prezenta tancului în mijlocul principalului bulevard din Galaţi au fost cetăţenii care au participat la paradă şi care au avut astfel ocazia să îşi facă fotografii cu tancul.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Popa Pius
1.12.2019, 19:23:25

Dacă răcanii au jucat table in loc să facă întreținere... Șenila slabă nu are voie să sară de pe galeți nici pe strada, darămite la luptă, indiferent ce piruete face...

+3 (3 voturi)
Sorin Constantin
1.12.2019, 19:33:23

@ Popa Pius...,dacă se va sesiza din oficiu Parchetul militar pentru divulgare de secrete, nu te speria că ei sînt militari, timpul trece, leafa merge, noi muncim de zor, iar afirmația cum că șenila slabă, cum că galeți, așa și pe dincolo, astea sînt secrete de stat, cine trebuia să verifice, regleze a întinderii șenilei cînd blindatul se va deplasa pe asfalt, pe cale netedă....Dacă află și rușii că la noi tancul s-a defectat pe asfalt, în regim de utilizare în regim lejer...

+1 (1 vot)
defu gabi
1.12.2019, 19:50:58

Daca poza e cea reala, atunci nu senila s-a defectat ci, in timpul manevrei a prins o bucata de teava metalica/fier intre senila si trenul de rulare pe care a transportat-o pana la aparatoare indoind-o... De unde era fierul/teava? Dintr-un gardulet de spatiu verde de pe marginea drumului?! Jurnalistii nu precizeaza...

Sorin Constantin
1.12.2019, 19:25:48

Articol cu un conținut total tendențios, adică cum ? S-a paradit o șenilă spate stînga ? Și dacă tancul era trimis la luptă împotriva dușmanilor patriei, dacă era trimis la luptă și ca să ajungă la inamici trebuia să șenileze pe cîmpii, pe drumuri neamenajate, așa ca un autovehicul militar la răzbel ? A făcut pană la șenila stînga spate.... Ce tip de tancuri au șenilă stînga spate...Să știe Armățica să nu mai cumpere din astea, să cumpărăm niște Abrams, de la partenerul strategic Amerikia Imperialia, sau să cumpărăm miște Merkava, de la puterea mondială în devenire, că Israelul a inventat Merkava ca să aibă cu ce să circule pe coclauri accidentate și pline de stînci, sau să gavarească Armățica cu Măicuța Rusie pentru oarece T-72, sau T-90M, că la T-14 nu ne-am băga că sînt scumpe și T-14 nu acceptă mecanici conductori ciumeți ca ăia de la UM 1551. Și ăștia de fuseră puși să defileze sînt probabil cei mai buni tanchiști de acolo, dacă îi puneau pe cei mai nasoi, din ăia de duzină, cine știe poate ăia trînteau tribuna, poate s-ar fi urcat pe niște politicieni din ăștia proaspăt aleși, de ne părăseau aliații pe motiv de incompetență....

+1 (1 vot)
nae
1.12.2019, 19:34:45

De unde a apărut moda asta ... ... cu defilarea și blocarea circulației prin toate orașele ? Până acum era doar defilare de la Bukale și gata ! Și la Constanța a fost aiureala asta de defilare care a blocat toată circulația pe străzile lăturalnice . Poliția de tot felul avea grijă sănu intri în defilare, restul circulației era complet haotică . Soldații de pe tancuri stăteau " drepți", salutau și purtau.... tichie de mărgăritar !

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările