Un vetran de război şi-a cedat vaccinul unei tinere bolnave de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gestul său umanitar a reuşit să aducă împreună două persoane din două
generaţii diferiteGestul său umanitar a reuşit să aducă împreună două persoane din două
generaţii diferite
Gestul său umanitar a reuşit să aducă împreună două persoane din două generaţii diferiteGestul său umanitar a reuşit să aducă împreună două persoane din două generaţii diferite

Un veteran de război din Calabria, Giuseppe Trapasso, în vârstă 85 de ani, şi-a cedat vaccinul anti-COVID-19, unei tinere dintr-un orăşel aflat la câţiva kilometri distanţă, Cicala. Fata de 23 de ani, bolnavă de cancer, a primit un cadou neaşteptat.

Vârstnicul şi-a exprimat dorinţa ca vaccinul anti-COVID-19 pe care urma să-l facă să ajungă la un pacient fragil care, în opinia sa, ar fi avut dreptul să se vaccineze înaintea sa. I-a spus acest lucru medicului său, Pasquale Montilla, care este şi oncolog. „Mi-aş dori ca cei care au cel mai mult nevoie să facă vaccinul”, a spus bătrânul, potrivit La Stampa.

Gestul său i-a uimit pe medicii din centru de vaccinare, dar cea mai fericită a fost tânăra care a mai primit o şansă la viaţă. 

Acum, veteranul de război aşteaptă să fie chemat din nou la vaccinare, când îi va veni rândul. „În caz că nu există altcineva care să aibă nevoie de el”, spune el.

Mai multe persoane de pe reţelele de socializare şi-au exprimat uimirea şi l-au felicitat pe bărbatul care se află într-o zonă unde unde procesul de vaccinare se produce foarte lent. „Un gest generos care, sperăm, îi va face pe oameni să reflecteze asupra celor care provoacă întârzieri în vaccinarea persoanelor fragile, precum şi a celor în vârstă", a adăgat  o persoana într-un comentariu pe paginile de socializare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite