Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Una dintre victimele de la Oneşti are pe corp şi răni de gloanţe de cauciuc. Bode anunţă că se va clarifica „în ce condiţii au ajuns gloanţe neletale în corpul victimei”

13
4 Mar 2021 06:18:26
Autor: George-Andrei Cristescu
Cele două victime de la Oneşti / FOTO Arhivă
Cele două victime de la Oneşti / FOTO Arhivă

După apariţia în spaţiul public a unor fotografii cu trupul victimelor de la Oneşti, fotografii în care se pot observa urme de gloanţe de cauciuc pe corpului uneia dintre victime, Lucian Bode, ministrul de Interne, a fost întrebat dacă poliţia a tras şi asupra ostaticilor, nu doar a agresorului. Acesta a confirmat că rănile observate sunt într-adevăr produse de gloanţe de cauciuc.

„Eu am solicitat date şi vă asigur că ştiu, în acest moment, cum s-a folosit muniţia şi în ce condiţii au ajuns acele gloanţe neletale în corpul victimei. Au explicat şi vor explica şi în faţa organelor de anchetă care a fost poziţia de tragere, unde era poziţionată victima. Eu am văzut toate aceste detalii şi sunt convins că anchetele în derulare vor lămuri acest lucru”, a declarat ministrul Lucian Bode la Realitatea Plus.
 
Ministrul de Interne a insistat că raportul final va lămuri toate faptele, atât numărul de gloanţe trase, cât şi firul exact al intervenţiei.
 
„Dincolo de funcţia pe care o am, pentru mine ca cetăţean cel mai greu de acceptat este că în urma unei intervenţii din partea MAI nu am reuşit să salvăm vieţile. S-a întâmplat la Constanţa, s-a întâmplat acum la Oneşti. Sigur, astfel de evenimente sunt în toată lumea şi vor mai fi şi în România, pentru că sunt aproape imposibil de evitat. Dar când astfel de evenimente au loc şi nu iei cele mai dure măsuri, pentru ca cei vinovaţi să plătească, ţinând cont de regulamentele noastre interne şi în faţa legii dacă sunt vinovaţi, atunci nu ai învăţat nimic din astfel de tragedii. Este obligatoriu să tragem învăţăminte şi să luăm măsurile care se impun. Vom avea un raport final, vom avea concluziile Parchetului, pentru că sunt anchete penale în derulare, iar noi am anunţat măsurile pe care MAI le va lua”, a mai spus Bode.

Declaraţiile ministrului de Interne vin în contextul în care în spaţiul public au apărut mai multe fotografii cu trupurile neînsufleţite ale victimelor tragediei de la Oneşti. În fotografii, se pot observa pe lângă plăgile de cuţit provocate de agresor şi rănile cauzate de gloanţe de cauciuc. 
 
Conducerea IPJ Bacău şi a Poliţiei Oneşti a fost demisă miercuri, decizia lui Lucian Bode venind după intervenţia deficitară de la Oneşti. Doi muncitori care efectuau lucrări de reparaţii într-un imobil din muncipiul Oneşti au fost sechestraţi, luni la amiază, de către un bărbat de 68 de ani, fostul proprietar al imobilului, care a fost evacuat prin sentinţă judecătorească. Aceştia au fost înjunghiaţi şi au murit.
 
Citeşte şi:
Ce spun poliţiştii despre intervenţia pentru eliberarea ostaticilor de la Oneşti: „Nu aşteptaţi să vă apere cineva. Rugaţi-vă…”
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Calinesteanu Costin
4.03.2021, 07:24:43

Propusi pentru decorare si prime toti cei ce au participat la succesul operatiunii. Au neutralizat tot ce misca sau era deja teapan. Asta da eficienta. Si toti , impreuna cu superiorii lor , ar trebui inaltati . Dar nu in grad. In alte vremuri ar fi fost inaltarea in streang.

+2 (4 voturi)
tomas frank
4.03.2021, 07:33:39

Sefii ai echupei de gura casca trimisa sa intervina la Onesti trebuiau sa fie la fata locuklui si sa coordoneze direct actiunea ! Acesti sefi cu salarii speciale si pensii superspeciale trebuie sa aiba pregatire speciala , cunostinte si competenta profesionala . N-au nici de unele nici de altele , ei fiind numiti pe pile si relatii politice si nu dupa merite ! Politistii subalterni n-au nicio pregatire serioasa , nicio competenta , fiind angajati tot pe baza de pile si relatii , spaga , nepotism . La Onesti au iesiot la iveala toate aceste aspecte , consecinte ale coruptiei generalizate in Romania ! Coruptia este prea grava si prea inradacinata in Rrominia si nu va putea fi eradicata niciodata , cu fiecare guvernare , indiferent de partide , coruptia devine si mai evidenta si mai grava !

+6 (6 voturi)
Stefan din Nord
4.03.2021, 07:53:26

Are PE corp sau IN corp ?

-4 (8 voturi)
zero
4.03.2021, 07:55:22

"Garcea in actiune!"

+4 (4 voturi)
Alexandru.
4.03.2021, 08:49:03

Uita ba ala e julit un pic si acuma face pe mortu", vrea sa aratam noi prost, baga niste bile in el sa vezi ce vioi e.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările