Unde şi ce fel de măşti trebuie să purtăm de astăzi. Carantină de 7 zile pentru persoanele vaccinate care au COVID-19 şi de 10 zile pentru cele nevaccinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măşti chirurgicale şi Măşti FFP2 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Măşti chirurgicale şi Măşti FFP2 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Purtarea măştii redevine de sâmbătă obligatorie şi în aer liber, fiind permise doar măştile tip medical sau FFP2. „Izolarea este 7 zile pentru pozitivii care sunt vaccinaţi şi 10 pentru cei care nu sunt vaccinaţi”, potrivit Guvernului.

„De astăzi purtăm masca pe stradă şi doar măştile omologate. Izolarea este 7 zile pentru pozitivii care sunt vaccinaţi şi 10 pentru cei care nu sunt vaccinaţi”, a informat Executivul într-o postare pe Facebook. 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că măsura cu obligativitatea măştii de protecţie devine obligatorie din momentul emiterii ordinului comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne.

„Măsura cu masca nu este legată de hotărârea de Guvern. Măsura cu masca este doar la CNSU şi urmează să se emită ordinul comun al ministrului Sănătăţii, ministrului de Interne. În secunda în care se emite ordinul şi se publică, devine obligatoriu. (...) Dacă s-a dat hotărârea CNSU, ordinul va trebui emis cât mai repede. (...) Ordinul trebuie să iasă în această săptămână”, a explicat şeful DSU, potrivit News.ro. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite