Eveniment

articolul anterior articolul urmator

VIDEO REPORTAJ Un grup de antreprenori protestează într-un mod inedit

4
3 Feb 2017 19:09:33
Autor: Mircea Barbu, Cristian Delcea
Un grup de tineri antreprenori lucrează din Piaţa Victoriei în timpul protestului faţă de ordonanţa de urgenţă
Un grup de tineri antreprenori lucrează din Piaţa Victoriei în timpul protestului faţă de ordonanţa de urgenţă

Un altfel de „casual Friday”. Câţiva tineri antreprenori au hotărât să protesteze într-un mod inedit: ei şi-au mutat birourile în Piaţa Victoriei şi lucrează de acolo. Seara îşi strâng laptopurile şi se alătură manifestanţilor.


Dincolo de scandări furioase, de gaze lacrimogene şi de indignare, scandalul ordonanţelor produce şi reacţii admirabile. 
 
Un grup de antreprenori a decis să-şi mute biroul în Piaţa Victoriei şi să lucreze de acolo. Mai mult, aceştia le oferă celorlalţi protestatari apă, sucuri, biscuiţi, ciocolată, gesturi menite să menţină starea de spirit şi să formeze o coeziune socială între cei care îşi strigă năduful în faţa Guvernului. Gestul lor a început să fie replicat şi de alţi oameni, muncitori pe şantiere, profesori sau studenţi, care aduc alimente şi băuturi calde pentru a fi împărţite protestatarilor. 
 
E „casual Friday”, iar pentru maratonistul şi antreprenorul Andrei Roşu asta înseamnă să lucreze din faţa Guvernului, protestând şi tastând în acelaşi timp. E cu gluga pe cap şi tot mută dintr-un excel în altul. Prietenul său, Costi Paraschiv, un alt tânăr afacerist indignat de ce se întâmplă în aceste zile în România, a decis să-l suţină şi a venit cu toată logistica biroului şi câţiva colegi în „cel mai nou spaţiu de afaceri indignate din Bucureşti”. „Mediul de afaceri va fi primul afectat (n.r.- de ordonanţa de urgenţă). De ce? Pentru că unde e mierea acolo vin toţi urşii”, susţine Costi, în timp ce se pregăteşte să plece spre Piaţa Victoriei cu portbagajul plin de alimente şi baxuri cu apă. El îşi aminteşte cum se făceau afacerile înainte ca România să intre în Uniunea Europeană: „Totul era pe bază de „atenţii“. Nu vreau să ajungem din nou acolo“
 
Reacţia celor i-au văzut joi, prima zi când au ieşit cu o măsuţă, a fost una pe măsura gestului. Oamenii s-au bucurat sincer şi câţiva chiar s-au întors cu sacoşe pline cu fructe, cornuri şi ceai cald. E un gest de solidaritate care se răspândeşte la fel de repede precum glumele despre mustaţa lui Dragnea sau mesajele cu umor subtil la adresa Guvernului.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Petre67
3.02.2017, 21:06:21

E adevarat ! Intre cei arestati, cei in curs de arestare, si frica de arestare scade presiunea la spaga

+1 (1 vot)
TMC
3.02.2017, 21:14:37

Extras din linkul de mai jos - va rog sa cititi si va rog sa nu stergeti postarea ca este in interesul tarii! "Ceea ce vedeţi acum în România este aplicarea pas cu pas a unui plan de destabilizare şi rupere a României în bucăţi. Este un proxy-war rusesc. În spatele acestui plan sunt ruşii care atacă România informativ pe toate planurile. Am anunţat acest lucru încă de la „lovitura de stat” din Turcia în articolul „Următoarea ţintă-România”. România era singura oază de stabilitate şi pro-occidentală într-un colţ al NATO unde Ungaria, Bulgaria, şi Turcia jucau duplicitar. Rând pe rând ţările din estul Europei au fost ingenucheate de serviciile de informaţii ruseşti si doar noi rămăsesem singura insulă într-o mare pro-rusă şi pilon important al sistemului de apărare NATO." http://www.comisarul.ro/articol/destabilizarea-romaniei-adevarata-miza-a-papusii-i_870331.html

0 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
4.02.2017, 00:25:44

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
3.02.2017, 21:47:00

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările