UPDATE O bancă din Maramureş a fost jefuită de propriii angajaţi. Cei suspectaţi au fost daţi afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caz fără precedent în sistemul bancar românesc. Una din principalele bănci care operează pe piaţa din România a sesizat procurorii DIICOT în legătură cu o anchetă internă în urma căreia reiese faptul că au fost descoperite fraude interne grave, operate chiar de angajaţii sucursalelor proprii.

UPDATE 13.48  Raiffeisen Bank confirmă furtul banilor din conturile clienţilor. Conducerea băncii a luat deja măsuri împotriva angajaţilor suspectaţi de delapidare, fals şi uz de fals, înainte ca procurorii DIICOT să se pronunţe asupra cazului. „În urma controlului, comisia disciplinară a decis desfacerea contractelor de muncă ale angajaţilor implicaţi, pentru încălcarea normelor şi procedurilor interne, precum şi pentru încălcarea codului de conduită al angajaţilor Raiffeisen Bank", se arată într-un comunicat al instituţiei de credit.

Potrivit oficialilor băncii, rezultatele anchetei interne au fost puse deja la dispoziţia anchetatorilor. „Banca are implementate mecanismele antifraudă necesare supravegherii şi controlului respectării reglementărilor legale, precum şi a normelor sale interne. În acest sens avem o bună colaborare cu organele de cercetare penală, pe care le sesizăm ori de câte ori avem informaţii despre o fraudă sau o tentativă de fraudă", a declarat pentru Mediafax Ionel Fierascu, directorul de Conformitate al Raiffeisen Bank.

În ultimii patru ani, Raiffeisen Bank a sesizat organele de cercetare penală în 119 cazuri de fraudă internă şi externă şi 182 de tentative de fraudă. De asemenea, în şapte cazuri, banca a acordat sprijin organelor de poliţie pentru organizarea de acţiuni de surprindere în flagrant.

Directorul unei sucursale a Raiffeisen Bank din Sighetu Marmaţiei  a sesizat DIICOT după ce angajaţii săi au lăsat clienţii fără bani.

Potrivit primelor informaţii, angajaţii ar fi furat din conturile mai multor persoane fizice şi juridice care îşi depuneau banii în conturile personale. În prezent, mai mulţi angajaţi ai sucursalei sunt acuzaţi de furt.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite