UPDATE Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, va fi extrădat, anunţă poliţia din Jakarta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Popa a fugit din România în  anul 2002
Nicolae Popa a fugit din România în anul 2002

Condamnat pentru fraudă în dosarul FNI şi arestat la Jakarta, Nicolae Popa va fi extrădat în România, scrie presa din Indonezia, citând poliţia naţională indoneziană.

UPDATE: Autorităţile române nu au primit nicio informare oficială privind extrădarea lui Popa

Şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a declarat că autorităţile române nu au primit nicio comunicare oficială din partea autorităţilor indoneziene cu privire la extrădarea fostului director al grupului financiar românesc Gelsor, Nicolae Popa.

"Imediat ce vom primi acceptul de extrădare vom pune de îndată aplicare această măsură", a declarat Petre Tobă.

Publicaţia "Jakarta Globe" anunţă că' s-au început deja demersurile pentru extrădarea lui Popa. Informaţia a fost confirmată de generalul de brigadă Radja Erisman, comandantul departamentului infracţiuni din cadrul Poliţiei Naţionale. Potrivit acestuia, loccotenentul lui Sorin Ovidiu Vântu se află în arest la sediul Poliţiei Naţionale din sudul capitalei Jakarta.

Popa a fost arestat la începutul lui decembrie de autorităţile indoneziene deoarece Interpolul a emis un mandat de arestare pe numele său, la solicitarea autorităţilor române. Popa nu a comis nicio infracţiune pe teritoriul Indoneziei.

Deoarece România şi Indonezia nu au încheiat un tratat de extrădare, decizia de trimitere a lui Popa înapoi în ţara pentru a răspunde acuzaţiilor de fraudă va fi luată de preşedintele ţării.

Nicolae Popa a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru fraudă în urmă cu trei ani. Popa a fost director al grupului financiar
românesc Gelsor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite