Urmăriţi penal pentru o evaziune fiscală de un milion de euro din tranzacţii cu fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane suspectate că au prejudiciat bugetul de stat cu un milion de euro, prin neplata contribuţiei la fondul de mediu şi a impozitului pe venit în urma unor operaţiuni comerciale cu fier vechi, sunt urmărite penal de procurorii din Giurgiu.

Potrivit datelor făcute publice sâmbătă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu, poliţiştii de la Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice împreună cu procurorii de la Tribunalul Giurgiu cercetează penal zece persoane suspectate de infracţiuni de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare a banilor, fapte care s-au produs în mod repetat  în perioada  octombrie 2011 – decembrie 2013.

Grupul infracţional era format din trei persoane din Hunedoara, şase persoane din comuna Vidra, judeţul Ilfov şi o persoană din Bucureşti.

Anchetatorii spun că în anul 2011 un bărbat în vârstă de 54 ani din Hunedoara, împreună cu un bărbat în vîrstă de 28 de ani din comuna ilfoveană Vidra au pus bazele grupului infracţional profilat pe afaceri ilicite cu fier vechi.

Astfel, bărbatul din Hunedoara, administrator al unei firme,  a cumpărat importante cantităţi de deşeuri metalice de la persoane fizice şi din platformele siderurgice Călan şi Hunedoara, iar pentru a eluda plata către bugetul de stat a taxelor datorate , respectiv  contribuţia la fondul de mediu şi impozitul pe venit, achiziţiile nu au fost înregistrate în contabilitatea societăţii, ci au fost livrate în numele unor societăţi tip fantomă, ai căror administratori sau împuterniciţi erau fie membrii familiei bărbatului din comuna Vidra, fie persoane fără posibilităţi financiare, a căror activitate a fost coordonată în mod direct de cei doi.

”În baza facturilor fiscale emise, societăţile beneficiare a deşeurilor şi a materialelor de construcţii, achitau contravaloarea acestora în conturile societăţilor de unde proveneau aceste facturi, banii fiind retraşi numerar în aceeaşi zi sau în ziua următoare” susţin anchetatorii.

Trei dintre cei zece faţă de care a început urmărirea penală în acest dosar au fost puţi sub control judiciar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite