Ursuleţ captiv în locuinţa unui bărbat din Borşa. Ministrul Mediului: „Animalele sălbatice nu sunt animale de companie” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În plus,  „deţinerea în captivitate a unei specii strict protejate” este o infracţiune care poate fi pedepsită cu închisoarea.
În plus,  „deţinerea în captivitate a unei specii strict protejate” este o infracţiune care poate fi pedepsită cu închisoarea.

Un bărbat de 59 de ani din Borşa, judeţul Maramureş, este cercetat după ce poliţiştii au găsit în locuinţa sa, în urma unor percheziţii, un pui de urs de aproximativ patru luni. Animalul a fost evaluat de un medic veterinar şi predat Gărzii de Mediu, urmând să fie dus la orfelinatul de la Bălan. „Animalele sălbatice nu sunt animale de companie”, afirmă ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Nimic nu poate justifica o astfel de atitudine. Un pui de urs ţinut captiv într-o magazie nu este doar o încălcare a legii ci este şi un act de cruzime. Animalele sălbatice nu sunt animale de companie care pot fi luate din habitatul lor natural şi crescute în gospodărie. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor se preocupă de conservarea acestei specii protejate şi condamnă orice astfel de derapaje care pun în pericol fauna sălbatică a României”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

„Astăzi, 10 iunie, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Maramureş, în baza mandatelor emise de Judecătoria Vişeu de Sus, au efectuat trei percheziţii domiciliare, la locuinţa şi dependinţele unui bărbat, de 59 de ani, din Borşa”, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

VIDEO AICI

Iar în urma verificărilor, au fost ridicate peste 40 de kg. de carne, ce par a fi de vânat, un exemplar de interes cinegetic din specia urs, femelă, cu vârsta de aproximativ 4 luni, o capcană tip „gură de lup”, prevăzută cu lanţ şi ancoră metalică, precum şi alte bunuri. 

Puiul de urs a fost examinat de către un medic veterinar, fiind predat reprezentaţilor Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Maramureş.

Potrivit sursei citate, se efectuează cercetări faţă de bărbatul de 59 de ani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, respectiv deţinerea în captivitate fără drept a unor specii de interes cinegetic. 

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor condamnă ferm astfel de acte de deţinere ilegală în captivitate şi solicită autorităţilor să acţioneze în conformitate cu legea. Totodată, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor reiterează poziţia fermă: intenţia de a asigura în mod corespunzător gestionarea populaţiei de urşi.

În plus,  „deţinerea în captivitate a unei specii strict protejate” este o infracţiune care poate fi pedepsită cu închisoarea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite