Chirtoacă a câştigat! Urmează Marea Adunare Naţională

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE: Unionistul Dorin Chirtoacă a câştigat al treilea mandat în fruntea primăriei Chişinăului, votul geo-politic primând la acest scrutin electoral. Altfel, contracandidata Zinaida Greceanîi, complicea crimelor lui Voronin şi favorita lui Putin, a pierdut la scor.

Primele rezultate arată 51,8% in favoarea românului Chirtoacă dar diferenţa se va mări considerabil! Voturile unioniştilor, mai numeroase în ultimii 8 ani în Chişinău, vin ultimele şi provin majoritatea din suburbii, unde sunt concentraţi românii.

Şi în celelalte localităţi unde au participat candidaţi români versus reprezentaţi ai Moscovei, victoria ne-a aparţinut. Cahul, Nisporeni, Ungheni, Criuleni, Edineţ sau Soroca au fost câştigate, unele în premieră.

Până în acest moment, bătălia localelor din Republica Moldova a fost câştigată categoric de către pro-occidentali. Chiar şi consiliul municipal al Chişinăului, perpetuu roşu, are şansa de a fi unul pro-Chirtoacă, pentru prima dată.

O hartă a consiliilor raioanale, ignorând încă Chişinăul, unde situaţia este indecisă:

INFOGRAFIE Rezultate alegeri Moldova

Chirtoacă trebuie să câştige!

Fiind lipsit de un consiliu favorabil în cei 8 ani de primărie, imaginea lui Dorin Chirtoacă s-a erodat în timp, din cauza întârzierii implementării unora dintre proiecte. O ciudată mişcare civică care a îndemnat lumea să boicoteze turul II al alegerilor pare să aibă sorginte şi finanţare estică.

Într-o zi cu însemnătate tragică pentru neamul românesc, 28 iunie 1940, turul 2 al alegerilor locale nu trebuie să devină ceea ce bloggerul Constantin Codreanu numeşte A 3-a ocupaţie rusească a Republicii Moldova.

Un comunicat emis de co-preşedintele grupului intra-parlamentar Petru Movilă şi Platforma Unionistă Acţiunea 2012 notează: Pe 28 iunie se hotărăşte viitorul Chişinăului şi al Republicii Moldova. Al doilea tur al alegerilor electorale va decide dacă Moldova va merge pe parcursul european, sau va deveni, încet dar sigur, o provincie a Rusiei. Chişinăul este ultima redută în faţa dorinţei lui Putin de a-şi extinde teritoriul până la graniţa cu România. De aceea, astăzi, Dorin Chirtoacă este echivalentul României şi Uniunii Europene.

Alegerile de duminică trebuie să demonstreze că fraţii de peste Prut doresc să rămână partenerii României şi ai UE iar Chişinăul să-şi păstreze renumele de capitală proeuropeană şi să accelereze procesul de modernizare şi de schimbare a întregii ţări. Miza este imensă şi de aceea toţi cetăţenii republicii Moldova cu drept de vot care se află în România, şi nu numai, trebuie să iasă la vot şi să demonstreze că le pasă de ceea ce se întâmplă peste Prut, şi mai important, că nu lasă pe nimeni să decidă în locul lor.

se mai arată în comunicat.

De la fostul preşedinte Traian Băsescu la co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, toate forţele din România care privesc către Republica Moldova au transmis mesaje pentru susţinerea lui Dorin Chirtoacă.

Câştigătorul final îl vom afla la ora 01:00, după fatidica zi de 28 iunie, iar câştigul va consta în realizarea Unirii în următorii ani sau amânarea acestui proiect statal pe termen nedeterminat.

Duminica viitoare, pe 5 iulie, toţi cei care optează pentru Unire se vor aduna în centrul Chişinăului la Marea Adunare Naţională.

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite