Vacanţe în pericol. MAE avertizează: Grecia poate modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la 1 iulie  vama Kulata, este foarte aglomerată FOTO Facebook
De la 1 iulie  vama Kulata, este foarte aglomerată FOTO Facebook

Ministerul Afacerilor Externe avertizează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Astfel nu este exclus ca, din cauza numărului mare de îmbolnăviri dintr-o anumită ţară, autorităţile de la Atena să ia măsuri asemănătoare celor la care sunt supuşi acum turiştii sârbi. Reamintim că Grecia a anunţat, duminică, faptul că îşi închide frontiera pentru cetăţenii din Serbia până la 15 iulie, din cauza unui focar de COVID-19 în această ţară.

Potrivit informaţiilor Ambasadei României la Sofia, precum şi ai oficiului consular de la Salonic coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă (Kulata – Promachonas) se întindea, luni seara,  pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, iar timpul de aşteptare era de 3 ore.

Reamintim că, punctul de frontieră Kulata s-a aglomerat odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetăţenilor străini în Republica Elenă. De asemenea, la acest moment sunt operaţionale două benzi pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE şi o bandă pentru autoturisme din state non-UE. MAE precizează că reprezentanţii diplomatici ai României au fost prezenţi pe parcursul întregii zile la faţa locului şi au facilitat preluarea cu prioritate a familiilor cu copii şi a femeilor însărcinate sau a altor cazuri speciale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite