Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Vâlcov, condamnat la plata a 20.000 de lei daune morale Forumului Democrat al Germanilor după ce a publicat un clip în care apăreau însemnele naziste

6
20 Jun 2019 22:24:12
Autor: News.ro
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă Darius Vâlcov a fost condamnat la plata a 20.000 de lei daune morale Forumului Democrat al Germanilor după ce a publicat pe Facebook un clip în care asocia organizaţia cu însemnele naziste, gestul său fiind considerat încălcare a dreptului la imagine şi prestigiu.

”Admite în parte cererea formulată de reclamanta FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMÂNIA în contradictoriu cu pârâtul VÂLCOV DARIUS BOGDAN. Constată încălcarea de către pârât a dreptului nepatrimonial la imagine şi prestigiu al reclamantei prin postarea pe pagina de facebook a pârâtului a unui montaj video cu textul „Medalia de onoare pentru Deutsche Volksgruppe in Rumanien”, urmat de semnul egalităţii între GRUPUL ETNIC GERMAN DIN ROMÂNIA şi FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR, pe fundal roşu sub semnul svasticii. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul să publice pe pagina sa de facebook dispozitivul acestei hotărâri. Respinge ca neîntemeiată solicitarea de a obliga pe viitor pârâtul la interzicerea unor asemenea manifestări nelegale şi prejudiciatoare. Ia act că părţile au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Slatina. Pronunţată azi, 20.06.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta Judecătoriei Slatina.
 
Darius Vâcov a postat în 2 septembrie 2018 pe pagina sa de Facebook un clip video care sugera că #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apărea şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, portretizat ca Adolf Hitler. 
 
O lună mai târziu, Vâlcov a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu o amendă de 2.000 de lei pentru aceeaşi postare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Un cititor
20.06.2019, 22:50:03

"Vâlcov, condamnat la plata a 20.000 de lei daune morale ........................" Sa ne dea lingourile , asta-i maruntis ce plateste acum. Il vrem la Rahova ! Ne-a golit bugetul !

+5 (5 voturi)
Vlas Alexandru
21.06.2019, 01:29:38

Lista e un pic mai lunga: Codrin Serbanescu, Catalin Radulescu, Serban Nicolae... cand o sa le vina randul voi da cu artificii direct de pe bloc. Inca ne sfideaza in fata. Si asta doar pentru ca au functii in stat ("au fost votati de popor"). Dar, atentie, toti cei care s-au purtat astfel au platit scump (cu exceptia lui Iliescu).

+2 (2 voturi)
Dream Pervertor
21.06.2019, 08:15:11

@vlas: ...Nicolicea?

+2 (2 voturi)
jula ion
21.06.2019, 10:25:28

Adica FDGR care s-a declarat urmasa Grupului Etnic German-scos in afara legii prin decret regal in '45- doar pentru a pune mana pe Patrimoniul acestuia trebue sa primeasca despagubiri?Dupa ce justita romana a cedat jumatate din Ardeal urmasilor grofilor OPTANTI ne pune sa dam despagubiri si celor care au avut tupeul sa se declare urmasii nazistilor?Ne meritam soarta.

-1 (1 vot)
marius cristian
21.06.2019, 11:39:36

rostirea sau scrierea adevarului in zilele noastre dauneaza grav libertatii personale si cauzeaza sanatatii .... cenzura statului paralel vegheaza sa nu rasufle nici musca.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările