Valer Dorneanu, după victoria lui Kovesi la CEDO: Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Constituţională condusă de Dorneanu l-a obligat pe Klaus Iohannis să o revoace din funţie pe Kovesi
Curtea Constituţională condusă de Dorneanu l-a obligat pe Klaus Iohannis să o revoace din funţie pe Kovesi

Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale a declarat că „nu are niciun sentiment” cu privire la decizia CEDO care i-a dat câştig de cauză Laurei Codruţa Kovesi în procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA.

"Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de nimic. Nu am de gând să fac niciun comentariu. Nu îmi permite statutul să dau declaraţii publice cu privire la o decizie a uneia din cele 3 mari instanţe. Vă daţi seama că nu pot comenta asa ceva. (...) Se vor face comentarii la adresa noastră, este evident, că de-aia este democraţie", a spus Dorneanu pentru Hotnews.ro.

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, solicită demisia lui Valer Dorneanu, Attila Varga şi a Monei Pivniceru, după ce CEDO a dat dreptate Laurei Codruţa Kovesi în ceea ce priveşte demiterea ei de la şefia DNA.

„Decizia CEDO de astazi este o palma rusinoasa pentru CCR afectand grav credibilitatea Curtii Constitutionale a Romaniei. Este si un cartonas rosu devastator pentru presedintele CCR domnul Valer Dorneanu si judecatorii care au votat si au sustinut aceasta decizie care tine mai degraba de jocuri politice si nicidecum de lege si Constitutie! Solicit ca toti cei care au sustinut si au votat pentru aceasta decizie : Dorneanu (fiind si raportor) Varga, Pivniceru si Lazaroiu sa isi dea demisia de onoare cu scuzele cuvenite romanilor”, a scris pe pagina sa de Facebook Ana Birchall. 

Laura Codruţa Kovesi a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA.

Fosta şefă a DNA a contestat la CEDO, la începutul anului 2019, faptul că decizia de revocare a Curţii Constituţionale a fost luată deşi nu a avut calitatea de parte în conflictul soluţionat de instanţa constituţională, nu a avut posibilitatea de a se apăra şi nici de a contesta decizia Curţii Constituţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite