Vasile Dîncu, întâlnire cu asistentul secretarului american al apărării pentru securitate internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Dîncu şi Celeste Wallander FOTO MApN
Vasile Dîncu şi Celeste Wallander FOTO MApN

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut, joi, la sediul MApN, o întrevedere cu Celeste Wallander, asistentul secretarului american al apărării pentru securitate internaţională. Potrivit MApN, cei doi au discutat atât despre cooperarea bilaterală şi în cadrul NATO, cât şi situaţia de securitate din regiunea Mării Negre.

„Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a avut joi, 12 mai, la sediul MApN, o întrevedere cu Celeste Wallander, asistentul secretarului american al apărării pentru securitate internaţională”, a informat MApN într-un comunicat de presă, întâlnire care a avut loc în marja Reuniunii Grupului de Nivel Înalt România-SUA în domeniul apărării, care se desfăşoară, la Bucureşti, în perioada 11 şi 12 mai. 

Potrivit sursei citate, „în cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte referitoare la cooperarea bilaterală şi în cadrul NATO şi la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, cu accent pe evoluţiile curente ale războiului din Ucraina”, iar „cei doi oficiali au exprimat solidaritatea deplină cu Ucraina şi au condamnat ferm invazia militară nejustificată şi brutală a Federaţiei Ruse, apreciind că Rusia poartă întreaga responsabilitatea pentru situaţia umanitară gravă din Ucraina, cu consecinţe în întreaga Europă”. 

„Vasile Dîncu şi Celeste Wallander au discutat şi despre cooperarea bilaterală în cadrul amplu oferit de Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA, respectiv despre modalităţile de promovare a intereselor celor două ţări, în contextul implementării liniilor de efort prevăzute în Foaia de parcurs privind cooperarea România-SUA în domeniul apărării pentru perioada 2020-2030”, mai arată sursa citată. 

De asemenea, Vasile Dîncu „a exprimat aprecierea pentru contribuţia SUA la eforturile de descurajare şi apărare pe flancul estic al Alianţei, în contextul situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, generată de războiul din Ucraina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite