Vasile Rotaru, audiat la Secţia 14 Poliţie în cazul presupusului furt de identitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul jurnalist Vasile Rotaru este audiat în cazul furtului de identitate FOTO Adevărul
Fostul jurnalist Vasile Rotaru este audiat în cazul furtului de identitate FOTO Adevărul

Fostul jurnalist Vasile Rotaru s-a prezentat, joi, la Secţia 14 Poliţie pentru a fi audiat în dosarul deschis după ce datele de identitate ale acestuia au fost folosite într-o acţiune de stabilire a paternităţii trimisă la Judecătoria Sectorului 1 de către un pretins fiu al lui Sergiu Nicolaescu.

Vasile Rotaru a fost citat miercuri seară, prin intermediul unui poliţist, care a mers cu citaţia la domiciliul acestuia, au spus oficiali din Poliţia Capitalei.

Pentru că Vasile Rotaru nu era acasă, documentul în care acesta era anunţat că este aşteptat să se prezinte, joi, la ora 9.00, la Secţia 14 de Poliţie, i-a fost înmânat soţiei sale, au precizat sursele citate.

Fostul jurnalist sportiv Vasile Rotaru declara marţi, pentru Mediafax, că a depus la Judecătoria Sectorului 1 o cerere în care solicită instanţei să renunţe la judecarea celor două acţiuni iniţiate de un pretins fiu al lui Sergiu Nicolaescu, întrucât i-a fost folosită identitatea.

"Am fost la judecătorie însoţit de un avocat, care m-a îndrumat ce anume să scriu în respectiva cerere. Mi-a fost folosită identitatea, nu eu sunt cel care a iniţiat cele două acţiuni", a spus Rotaru, care a confirmat că a comunicat şi Poliţiei faptul că i-a fost folosită identitatea.

Cazul legat de demersurile în instanţă ale pretinsului fiu al regizorului Sergiu Nicolaescu a ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care au deschis, marţi, o cauză penală privind faptul că s-ar fi folosit date de identificare ale altei persoane.

"Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a fost constituită, în cursul zilei de astăzi (marţi - n.r.), o cauză penală în care se efectuează cercetări în legătură cu informaţiile vehiculate în mass-media conform cărora, pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, a fost depusă o acţiune în stabilirea paternităţii de către o persoană care se pretinde a fi fiul unui cunoscut regizor recent decedat şi care a folosit, în cuprinsul cererii, datele de identificare ale alteia", preciza Parchetul General într-un comunicat de presă.

Secţia 14 Poliţie face cercetări cu privire la cererea depusă la instanţă de pretinsul fiu al lui Sergiu Nicolaescu, poliţiştii sesizându-se din oficiu cu privire la un eventual fals, dar şi în urma unei înştiinţări a lui Vasile Rotaru, al cărui CNP a fost folosit în înregistrarea acţiunii.

Ulterior demersurilor de la Secţia 14, Poliţia Capitalei a anunţat, marţi, că s-a sesizat din oficiu şi face cercetări referitoare la posibila săvârşire a unor infracţiuni de fals în cazul cererii de stabilire a paternităţii depuse pe 4 ianuarie la Judecătoria sectorului 1 de un bărbat care s-a recomandat drept Vasile Rotaru, fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu.

Acesta a trimis o cerere la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în urma căreia instanţa a înregistrat, luni, două dosare, unul pentru oprirea procedurii de incinerare a trupului neînsufleţit al regizorului, care are termen de judecată în 5 februarie şi altul pentru stabilirea paternităţii,cu termen de judecată în 15 mai.

Cererile ar fi fost trimise pe e-mail, în 4 ianuarie, din Germania, cu două zile înainte de incinerarea lui Sergiu Nicolaescu.

La scurt timp, în presă au apărut informaţii potrivit cărora Codul Numeric Personal (CNP) din cererile trimise instanţei aparţine fostului jurnalist sportiv Vasile Rotaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite