Vela: Sunt de acord să mi se reducă salariul şi să lucrez în şomaj tehnic. Cei din MAI nu vor fi afectaţi de acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, dă asigurări că angajaţii MAI care sunt implicaţi în gestionarea situaţiei create de criza medicală nu trebuie să se teamă că salariile lor ar putea fi reduse prin implementarea unor măsuri similare cu cele luate în cazul altor categorii de bugetari. Vela susţine că MAI are chiar posibilitatea de a angaja oameni pentru şase luni, dar încă nu este cazul.

Marcel Vela susţine că bugetarii angajaţi ai MAI implicaţi în gestionarea situaţiei create de pandemie nu trebuie să se teamă că ar putea fi trimişi, temporar, în şomaj tehnic, aşa cum este cazul altor categorii de angajaţi din sistemul public. 

"Eu, fiind demnitar, sau politician care trece vremelnic prin această funcţie, sunt de acord să mi se reducă salariul şi să lucrez în şomaj tehnic, chiar achiesez la asemenea soluţie. (...) Indiferent cum este tehnic, eu tot la minister stau 24 din 24 de ore, dar esenţa este că sunt de acord să mi se reducă salariul, eu chiar sunt de partea oricărei idei care dă şi un mesaj de solidaritate şi de sacrificiu în clipe grele. Dar cei care lucrează în interiorul MAI cu siguranţă nu vor fi afectaţi de acest lucru, dimpotrivă, avem capacitatea să mai aducem în sistem, avem posibilitatea că dacă avem nevoie de forţe putem să angajăm pentru o perioadă de şase luni”, a afirmat Vela vineri seară, într-o intervenţie la Antena 3.

Acesta a spus că nu s-a ajuns încă la momentul în care să fie nevoie de angajări temporare la MAI pentru că angajaţi din birouri au fost "coborâţi în stradă” şi că inclusiv membri din corpul rezerviştilor din cadrul MAI ar putea veni în structurile operative pentru gestionarea actualei situaţii de criză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite