Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Vela: Se va apela la studenţii de la Academia de Poliţie, dacă numărul poliţiştilor bolnavi de COVID-19 va fi extrem de mare

1
30 Apr 2020 21:43:00
Autor: News.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi seară, că 2.000 de angajaţi din birouri – de la inspectorate generale sau inspectorate judeţene – au fost coborâţi în operativ pentru a ajuta poliţiştii din stradă.

Vela a explicat că, dacă numărul poliţiştilor care se vor îmbolnăvi va fi extrem de mare, se va apela la studenţii de la Academia de Poliţie, la elevii de la şcolile de Poliţie, apoi la rezervişti şi, în ultimă instanţă, dacă va fi cazul, se va ajunge la angajări din sursă externă. Vela a precizat, însă, că această soluţie poate da naştere unor probleme, deoarece oameni fără experienţă ar fi trimişi în stradă să aplice legea.

Ministrul Marcel Vela a fost întrebat, joi seară, despre încadrările din sursă externă în MAI şi a explicat: ”Având în vedere că Ministerul Afacerilor Interne are un deficit de personal, pentru a ajuta cadrele existente sau în condiţiile în care - pentru că până la urmă şi poliţiştii sunt oameni şi si se pot infecta, mai ales că sunt în prima linie în front în această luptă împotriva coronavirus - în lipsă de personal putem ajunge şi să încadrăm pentru 6 luni persoane din surse de sursă externă”.

Vela a explicat că nu s-a ajuns încă în această situaţie, numărul poliţiştilor bolnavi sau alaţi în izolare fiind mic, în raport cu numărul total al poliţiştilor din sistem.

”Suntem ajutaţi în toate misiunile operative de către Ministerul Apărării Naţionale şi de către poliţiile locale, avem protocol, tot în baza decretului. Dacă se iveşte situaţia în care să avem nevoie sau pierdem posibilitatea de a acoperi toate punctele de control din lipsă de resurse uman, mai avem şi posibilitatea de a aduce studenţii de la Academie şi de la şcolile de poliţie în zona operativă”, a ma spus Vela.

Acesta a explicat că deja 2.000 de cadre care lucrau în birouri, în inspectorate generale şi judeţene, au fost coborâte în stradă.

”Actuala echipă din teren face faţă. Faza a treia, dacă mai este nevoie de resurse umane, avem absolvenţii, mai avem voluntari rezerviştii care vor să ajute şi faza a patra vom apela la cadre din sursă externă. De ce nu am apelat până acum, pentru că şi acum avem probleme cu Poliţia locală care amendează, care nu respectă toate prevederile ordonanţelor în litera şi spiritul fiecărei ordonanţe. Imaginaţi-vă că luăm pe cineva din sursă externă şi îl punem direct în stradă să aplice legea. Va fi destul de dificil ca să nu cumva să se greşească şi să ajungem la alte discuţii cu privire la un comportament sau la altul”, a mai spus Vela.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Comandor Gherghisan
30.04.2020, 22:06:09

Eu sunt deja adus din rezerva dar mai am colegi care vor sa se puna in slujba poporului. Daca domnul Vela are nevoie sunt si ei pregătiți. Nu vom lăsa strada libera elementelor huliganice!

Modifică Setările