Eveniment

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Vela, somat de Orban să pună şi „altceva” decât ochii pe grupurile infracţionale: Trebuie intensificată lupta împotriva clanurilor interlope

5
14 Aug 2020 19:15:19
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost somat de premierul Ludovic Orban, înaintea şedinţei de Guvern, să intensifice lupta împotriva clanurilor interlope, pentru că nu este suficient ca poliţiştii să fie doar „cu ochii pe ele”.

“Vreau să vă încurajez să transmiteţi Poliţiei, Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva grupurilor infracţionale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranţă zero faţă de infracţionalitate”, a afirmat Orban.
 
Marcel Vela a răspuns: “Am înţeles domnule prim-ministru. Suntem cu ochii pe ei”.
 
Premierul i-a replicat: ”Fiţi cu ochii pe ei. Dacă nu mai vă uitaţi la ei, vă daţi seama că... Trebuie să fiţi cu altceva pe ei”.
 
Vela a completat că şi cu legea.
 
Orban a cerut o bună colaborare cu toţi factorii instituţionali implicaţi în acest efort.
 
“Trebuie să asiguraţi o bună colaborare cu toţi factorii instituţionali care sunt implicaţi în acest efort, atât de la cunoaşterea efectivă grupurilor infracţionale, cât şi cooperarea cu Justiţie, cu procurorii, cu instanţele astfel încât să fim extrem de eficienţi în orice intervenţie. Iar acolo unde sunt şefi de Poliţie şi voi puteţi cunoaşte lucrul ăsta, care nu iau măsurile împotriva acestor reţele infracţionale, trebuie schimbaţi. Fără niciun fel de menajament”, a afirmat primul ministru.
 
Vela a reamintit că a început mai multe controale.
 
“Am demarat mai multe controale şi chiar la nivelul municipiului Bucureşti este trimis Corpul de Control al ministrului pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidenţă în ultima perioadă”, a mai spus ministrul de Interne. 
 
Orban a mai cerut să se facă o evaluare la nivelul secţiilor de poliţie.
 
“Adică la nivelul secţiilor de poliţie se face legătura directă trebuie făcută o evaluare foarte serioasă. Aveţi structuri care au capacitatea de a face aceste evaluări şi de a stabili foarte clar unde sunt necesare schimbări”, a mai afirmat Orban.
 
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a cerut Corpului de Control să facă un control de îndată la Poliţia Capitalei pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate de şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente şi pentru a dispune măsurile legale care se impun. Şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente, Andrei Marius, a afirmat că ofiţerii ar fi fost presaţi să renunţe la unele anchete, iar clanurile din Capitală au oameni infiltraţi în politică şi Poliţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Vanatorul/d.c.
14.08.2020, 19:45:22

“Vreau să vă încurajez să transmiteţi Poliţiei, Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva grupurilor infracţionale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranţă zero faţă de infracţionalitate”, a afirmat Orban. Marcel Vela a răspuns: “Am înţeles domnule prim-ministru. Suntem cu ochii pe ei”. Premierul i-a replicat: ”Fiţi cu ochii pe ei. Dacă nu mai vă uitaţi la ei, vă daţi seama că... Trebuie să fiţi cu altceva pe ei”. Vela a completat că şi cu legea.” Caragiale rîdea pana facea infarct..!:)

-7 (15 voturi)
Vic Hermann
14.08.2020, 19:46:12

Comentariu considerat abuziv.

StefanB
14.08.2020, 21:27:22

Nicie PSD-ul nu era atat de ineficient cu crima organizata. Bine, ei faceau parte din ea, dar chiar si asa. Vela si Predoiu, cei mai slabi ministri.

+3 (3 voturi)
TARII GARDIANUL
14.08.2020, 21:28:11

HA ha ha, protectorul nr 1 al infractorilor si interlopilor, nu este altul decat, ha ha ha ha ....Joiannis insusi, altfel, nu se explica ! Punkten.

0 (4 voturi)
TARII GARDIANUL
14.08.2020, 21:30:21

Vela, un ninterlop el insusi, este cu ochii pe ei dar....si pe banii lor. HA HA HA . Mai ales, pe banii lor, si-si instruieste subalternii ce sa nu faca si sa faca, ca sa nu-i deranjeze pe interlopi.

+3 (3 voturi)