Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Vela spune că în urma controalelor la inspectoratele judeţene de Poliţie s-au găsit "anomalii"

6
6 Dec 2019 17:11:34
Autor: News.ro
Marcel Vela / FOTO Inquam Photos / 14 nov 2019
Marcel Vela / FOTO Inquam Photos / 14 nov 2019

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susţine că, în urma controalelor făcute la Inspectoratele de Poliţie judeţene au fost descoperite unele "anomalii", dând exemplul unor promovări în funcţii cu câteva luni înainte de pensionarea unor poliţişti, care erau "pila inspectorului”, pentru ca aceştia să beneficieze de pensii mai mari.

"Sunt multe lucruri care pot fi îmbunătăţite, nu neapărat că sunt în neregulă, dar au fost tolerate de-a lungul anilor şi de conducătorii din departamentele din minister, şi de miniştri sau chiar de sindicate şi ele pot fi îmbunătăţite", a declarat vineri, la Digi 24, ministrul Afacerilor Interne, referindu-se la activitatea din inspectoratele de poliţie judeţene.
 
Ministrul a dat ca exemplu faptul că "prea mulţi oameni sunt în birouri şi prea puţini pe stradă”, susţinând că proporţia ar trebui schimbată şi crescut numărul poliţiştilor care lucrează efectiv în teren. 
 
Vela a mai vorbit şi despre faptul că există acte normative care îi favorizează pe poliţiştii care încalcă regulamentele.
 
"Alt exemplu poate fi cu privire la unele acte normative în favoarea celor care încalcă regulamentele şi nu pot fi anchetaţi sau analizaţi mai mult de un an şi dacă de la demararea anchetei administrative, disciplinare trec şase luni, este clasat dosarul, fie clasare, fie după un an a expirat timpul legal în care poţi să demarezi o anchetă administrativă, sunt anomalii care pot fi înţelese în anumite situaţii, dar nu doresc să fie catalogate, în viitor, ca privilegii”, a mai spus Vela.
 
Ministrul de Interne a precizat că în urma controalelor au fost descoperite cazuri de promovări în funcţii ale unor poliţişti cu câteva luni înainte de pensionare, "pentru ca promovatul, care era pila inspectorului, să poată ieşi la pensie cu o pensie mai mare în funcţie de comanda sau misiunea pe care o îndeplinea”.
 
"Era evident că acea promovare a fost făcută subiectiv doar pentru a fi în favoarea unui om, nu în favoarea Ministerului”, a adăugat Marcel Vela.
 
Acesta a precizat că în prezent se efectuează un audit la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, iar Corpul de Control al ministrului se află la un inspectorat din ţară. 
 
În ceea ce priveşte măsurile care vor fi luate în aceste cazuri, ministrul spune că trebuie avute în vedere acele decizii astfel încât să nu se ajungă la procese în instanţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Mihai Popescu
6.12.2019, 17:27:47

Nea Velea stai cuminte pt. ca mafotii din MAI te vor elimina. Mata esti aproape singur si ei sunt multi. Nu vei rezista mult daca te pui cu mafia din MAI.

+2 (2 voturi)
Iulian Lupsa
6.12.2019, 17:45:04

Noi stiam ca Inspectoratele sunt pline de anormali dar cine ii epureaza afara din sistem!!!!

+2 (2 voturi)
Ionel Marcu
6.12.2019, 17:56:15

De aproape două decenii, de când au apărut aceste pensii speciale, se practică asemenea mizerii pentru a le mări și mai mult pensiile nesimțite, puse în cârca românilor. În prezent au ajuns să spolieze țara de aproape două miliarde euro anual, deci peste 30 miliarde euro de la Năstase încoace, când le-a înființat PSD. 30 miliarde împărțit la 3-15 milioane euro cât costă kilometrul de autostradă, vine câteva mii de km de autostradă înghițiți de acești paraziți, cu ajutorul clasei politice, în frunte cu PSD.

+5 (5 voturi)
foarte atent
6.12.2019, 19:08:17

saracii militzieni, le pune asta pielea pe batz ! gata, sa vezi ce frumosi se fac de maine !! se spala putin si o iau de la capat !!

Silviu Apostol
6.12.2019, 19:47:45

"Anomalii" ? Asa se numesc acum nemerniciile militienilor si jandarmilor ? Vai mama lui de ministru !

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările