Veşti bune pentru conducătorii auto!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
radar pistol

Ieri, 14 mai, a fost votată iniţiativa legislativă a colegului meu, deputatul PNL Florin Roman, referitoare la circulaţia pe drumurile publice şi scoaterea radarelor de pe maşinile neinscriptionate ale poliţiei, cât şi amplasarea lor în locuri vizibile.

Proiectul de lege votat ieri la Camera Deputaţilor a stabilit că dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere. Se va interzice, astfel, utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive de către poliţişti care nu poartă uniforme, cu înscrisuri şi însemne distinctive, şi care nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Un astfel de demers mi se pare de bun augur în condiţiile în care, din păcate, Poliţia Română nu a demonstrat decât hăituirea şoferilor pe drumurile României. Câţi dintre dumneavoastră nu aţi fost surprinşi pe diverse drumuri judeţene şi naţionale de astfel de acţiuni inopinante ale poliţiei, din maşini pe care le-au recuperat de la samsari şi cetăţenii ilegali ai României.  

În cadrul dezbaterilor a fost adus în discuţie subiectul prevenţiei. Dacă ne uităm la datele oferite de Eurostat referitoare la victimele accidentelor rutiere, vom constată că de cele mai multe ori, acestea s-au petrecut din cauza lipsei de infrastructură a României, fapt despre care am scris în postările anterioare. Totodată, mi se pare de bun augur că Ministerul Afacerilor interne să deruleze campanii de prevenţie şi de conştientizare, aşa cum se desfăşoară în toate ţările membre ale Uniunii Europene.

Colegul meu, deputatul Florin Roman, iniţiatorul acestei legi, a amintit în plen că proiectul a trecut deja prin filtrul Curţii Constituţionale, aceasta declarând caracterul constituţional.

Însă, din păcate aşa cum ne-am obişnuit, la un anumit partid din opoziţie, Ionuţ Mosteanu, deputat USR, a informat că partidul din care face parte a votat împotriva noilor modificări, care, susţine acesta, împiedică poliţia să prindă şoferii care circulă cu viteză foarte mare, demonstrând astfel lipsa unor soluţii concrete, ci doar critici.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite