Victimele jandarmilor de la mitingul diasporei continuă să solicite certificate de la IML. Parchetul Militar, apel către martorii actelor brutale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi participanţi la protestul diasporei de vineri au continuat să meargă şi duminică la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) pentru a obţine certificate medico-legale. În acelaşi timp, procurorii militari fac apel la participanţii la miting care au fost răniţi sau care pot oferi informaţii relevante pentru anchetă să se prezinte la Parchetul Militar din Capitală.

Mai mulţi participanţi la protestul de vineri din Piaţa Victoriei au mers sâmbătă şi duminică la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) pentru a obţine certificate medico-legale.

Aceştia intenţionează să meargă cu certificatele medico-legale la Parchetul Militar pentru a depune plângeri împotriva jandarmilor. 

De altfel, toţi cei care au fost răniţi sau au participat la protestul de vineri seară din Piaţa Victoriei şi care pot oferi informaţii importante pentru ancheta procurorilor, sunt invitaţi mâine şi poimâine la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti (strada George Georgescu, nr.2) pentru a oferi datele sau imaginile pe care le deţin.

Procurorii militari s-au autosesizat după violenţele de la protestul din Piaţa Victoriei şi au deschis un dosar penal privind modul în care au intervenit jandarmii. Parchetul Militar va prelua şi toate plângerile penale depuse la secţiile de poliţie, pe care le va reuni într-un singur dosar.

„În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie al jandarmilor şi incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei din Bucureşti în cursul zilei de 10 august 2018, precum şi în cursul nopţii de 10 spre 11 august 2018. De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secţiile de poliţie, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic”, informa sâmbătă parchetul.

În cursul zilei de sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat procurorului general, Augustin Lazaă, demararea de urgenţă a cercetărilor în vederea stabilirii situatiei de fapt şi elucidării modului concret în care s-a produs interventia Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestul de vineri

Iohannis a solicitat Procurorului general stabilirea legalităţii interventiei si identificarea persoanelor si a gradului de implicare sau vinovăţie a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute in Capitală.

Jandarmeria a intervenit brutal la protestele de vineri seara, din Piata Victoriei, cu cantitati uriase de gaze lacrimogene, tunuri de apa, jandarmii actionând brutal inclusiv asupra unor protestatari paşnici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite