Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Victor Ciutacu, despre „adevăratele mize în scandalul Antenelor: „Tragerea la fund a altcuiva. Evident că mă refer la Voiculescu“

6
2 Jun 2013 16:17:45
Autor: Mara Raducanu
Victor Ciutacu a postat pe blogul săuun material în care punctează care au fost, în opinia sa, adevăratele mize ale scandalului în cazul lui Sorin Alexandrescu   FOTO Adevărul
Victor Ciutacu a postat pe blogul săuun material în care punctează care au fost, în opinia sa, adevăratele mize ale scandalului în cazul lui Sorin Alexandrescu   FOTO Adevărul

Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii „Tonomatul lu' Ciutacu“, de pe RTV, a explicat într-o postare pe blogul personal care sunt, în opinia sa, „adevăratele mize ale scandalului“ în cazul arestării directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu. Ciutacu susţine, printre altele, că acţiunea procurorilor ar fi avut ca prim scop „tragerea la fund a altcuiva: evident că mă refer aici la Dan Voiculescu, cel mai dorit (de mulţi) trofeu politic“.

„Arestarea spectaculoasă a lui Sorin Alexandrescu, şeful Antena Group, se dezbate cu multă pasiune şi puţină raţiune. Dat fiind că am trecut olecuţă prin Intact (o nimica toată de nouă ani), cred că-mi pot exprima şi eu o părere despre scopurile acţiunii“, susţine realizatorul în materialul postat.

Victor Ciutacu  susţine că primul obiectiv al acţiunii procurorilor ar fi fost  „tragerea la fund a altcuiva“, explicând că persoana vizată este nimeni altul decât mogulul Dan Voiculescu.

„Evident că mă refer la Dan Voiculescu, cel mai dorit (de mulţi) trofeu politic. De-a lungul celor 30 de zile (sau, prin recurs, mai puţine) petrecute în arest, Sorin Alexandrescu poate deveni cooperant. Şi începe să scrie. Cum că, spre exemplu, ar fi fost nevoit s-o facă. Pentru că avea obiective de performanţă înalte, multe lefuri de plătit şi un patron nemilos. Altul, în realitate, decât cel din acte. Perspectiva de a-ţi petrece  următorii mulţi ani în puşcărie, într-un meci care oricum nu-i al tău, e infinit mai sumbră decât posibilitatea de a colabora cu anchetatorii în schimbul pronunţării unei pedepse, să zicem, cu suspendare“, explică Ciutacu.

„Minarea credibilităţii postului de ştiri al trustului şi a vedetelor sale“ şi „tăierea finanţărilor din piaţă şi inducerea incapacităţii de plată“ sunt alte două dintre scopurile acţiunii pe care Ciutacu le punctează în materialul său.

„Antena 3 s-a branduit, de-a lungul anilor, drept singura staţie tv care nu se îndoaie în faţa abuzurilor autorităţilor şi care nu face compromisuri. Simbolistica utilizată pentru asta a fost cea a convingerilor. Vedetele sale au devenit apreciate şi, în unele cazuri, chiar iubite. Odată cu fireasca, dar forţata, asociere a lor cu un personaj acuzat de şantaj (oamenii dezbat cazul la televizor, asta-i meseria lor), în mentalul colectiv apare întrebarea dacă nu cumva toţi sunt la fel. Omul obişnuit, pe de o parte, asociază Antenele cu un tot (efect al branduirii ca mare familie), respectiv, pe de altă parte, începe să aibă îndoieli. Îl ajută, în acest sens, şi nebunia cifrelor vehiculate: s-a plecat de la 1,7 milioane şi, la o zi distanţă, s-a ajuns la miliardul de euro“, punctează realizatorul.

„Tăierea finanţărilor din piaţă şi inducerea incapacităţii de plată. Antena Group e, între altele, vehicului financiar al televiziunilor din Intact. Odată implicat numele său într-un scandal penal de proporţii, multinaţionalele vor deveni, subit, mai atente la cheltuirea banilor în această direcţie. (...) Şi-i scade treptat forţa (cazul Realitatea TV, după ce SOV a rămas fără bani de lefuri, e elocvent). De aici şi până la capitulare mai e un singur pas“, se mai precizează în articol.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Carmen Florea
2.06.2013, 16:27:07

Vai,ce mielusei si cat sufera ei sarmanii sa prosteasca pupatorii de moaste. Pana azi Felix trebuia sa aiba 23 ani de bulau.

+4 (8 voturi)
paradoxal
2.06.2013, 16:40:49

Ciutacu trebuie sa recunoastem ca e cel mai siret dintre toti vorbitori cu gura plina de la antene,sa carat exact cind trebuia,,,a mirosit el ca incet,incet mizeria morala si politicile agresive de acolo,,vor degenera in timp. Baiatul e bine/merci acum dar nu il vad bine dupa ce usl se va sparge,si cum se va zgiria pe ochi , dupa ce in 2014 tot un presedinte de Dreapta il va inlocui pe Traian Basescu,(Omul Basescu are un fler deosebit,el la modul lucid a spus ca nici Plagiatorul ,si nici Adormitu,nu vor ajunge in locul lui) Amin

+4 (8 voturi)
Elena Groman
2.06.2013, 17:17:04

exact asta e mixa., Voiculescu.

+2 (2 voturi)
lizolt
2.06.2013, 19:13:07

Adevarul despre ,,adevaratele mize...,ale lui Victor Ciutacu " . Mai intai si-ntai ,Ciutacu nu e ,,liber "sa scrie adevarul nici macar pe blog ! Toti subalternii lui Felix au semnat un Angajament ca nu vor ,,da afara din casa "nimic ,nici chiar dupa plecarea lor de la Trustul Intact ,asa cum este cazul lui Ciutacu . Clauza este atat de exorbitanta ca in nici 100 de ani ,n-ar putea s-o achite vreun ,,temerar" ! Basca ,,imprumutul ",aceasta gaselnita a Varanului de a-si asigura ,,fidelitatea "angajatilor .Intelegeti acum ,corul de bocitoare de la Antene ,cand Varanul e-n ,,hazna " ? Mai ceva ca la moartea ,,tatucului "coreean ! Din ,,adevarurile " lui Ciutacu ,mai reiese ca celor de la Antene le tremura rau de tot ,,indispensabilii ",anticipand ca ,aflat in arest ,acest Alexandrescu ar ,,incepe sa scrie ",cum s-ar zice ,sa ,,toarne" ! Cam ce facea si turnatorul Felix la securitate ! Tot corul de bocitoare la care asistam in prezent ,trebuie inteles asa cum e in realitate ,o manipulare crasa ,marca Antena 3 .Si ,DA, miza este Dan Voiculescu ,acest RAU DIABOLIC ,aflat in spatele tragediei romanilor si la originea intregului dezastru in care a fost tarata tara . Iar acesti ,,jurnalisti de casa "ai Varanului ,ar trebui sa-i fie alaturi in boxa ,pentru ca se fac vinovati de genocid moral si spiritual asupra unui intreg popor ,caruia i-au rapit libertatea de a discerne cu mintea limpede si l-au incarcat de ura si rautate ,inveninandu-i sufletul !

+2 (8 voturi)
dorel
3.06.2013, 07:06:56

fanii si talibanii antenelor unde sunt ?

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările