Victor şi mama

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, la DNA Prahova                           Captura: Realitatea TV
Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, la DNA Prahova                           Captura: Realitatea TV

L-am auzit şi citit pe Victor Ponta, premierul României, nervos la adresa celor care „au porcăit-o“ pe mama sa. Supărarea premierului ar fi avut o şansă de a fi îndreptăţită, poate, doar dacă domnia sa nu ar fi îngăduit folosirea mamei sale în campania electorală. Practic, prin mediatizarea doamnei Cornelia Naum în campanie – ca sprijin de nădejde şi susţinător vocal al premierului - s-a ajuns aici.

Victor Ponta are pretenţia ca ziariştii să nu scrie şi să nu comenteze audierea mamei sale la DNA - în calitate de martor - pentru că n-ar fi corect faţă de o femeie de 72 de ani a cărei „unică vină“ este relaţia de rudenie cu domnia sa. Nimic mai fals şi nimic mai ipocrit.

Doamna Cornelia Naum a căpătat un contur public pronunţat nu la dorinţa presei – sunt o grămadă de politicieni decenţi cărora nu le cunoaştem mamele, fiicele şi surorile – ci pentru că fix domnul Victor Ponta a avut nevoie de mama sa în campania electorală.

Probabil la sfatul consilierilor de imagine, americani sau români, Victor Ponta şi-a băgat mama pe sticla televizoarelor pentru ca el să câştige popularitate şi, în final, alegerile prezidenţiale din toamna lui 2014. Ţinem minte campania, ţinem minte cât de frumos a povestit doamna Naum despre fiul domniei sale – de la „pentru asta am luat noi bătaie la mineridă, Victore, ca să intri în PSD?“ până la fuga în timpul liceului în Franţa şi modul exceptional în care Victor adolescentul s-a descurcat în lumea rea şi hapsână a capitaliştilor. 

Aşadar, din dorinţa de a-l umaniza pe candidatul Victor Ponta, fiul Victor şi-a scos mama la înaintare pe televizoare. Fără să îl forţăm noi, fără să fie necesar, fără vreo presiune sau necesitate. Azi, când mama sa este foarte cunoscută tocmai datorită campaniei electorale nu poţi – ca presă – să ignori prezenţa domniei sale la DNA doar pentru că Victor, fiul său, nu vrea.

Aşadar, domnule Victor Ponta, vă întreb. Când a fost presa rea? Când sorbea toate vorbele mamei dumneavoastră despre copilul şi adolescentul Victor sau acum când o întreabă - legitim şi deontologic – cu ce treabă pe la DNA?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite