Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Victor şi mama

43
8 Mar 2015 13:32:31
Liviu Iolu
Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, la DNA Prahova                           Captura: Realitatea TV
Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, la DNA Prahova                           Captura: Realitatea TV

L-am auzit şi citit pe Victor Ponta, premierul României, nervos la adresa celor care „au porcăit-o“ pe mama sa. Supărarea premierului ar fi avut o şansă de a fi îndreptăţită, poate, doar dacă domnia sa nu ar fi îngăduit folosirea mamei sale în campania electorală. Practic, prin mediatizarea doamnei Cornelia Naum în campanie – ca sprijin de nădejde şi susţinător vocal al premierului - s-a ajuns aici.

Victor Ponta are pretenţia ca ziariştii să nu scrie şi să nu comenteze audierea mamei sale la DNA - în calitate de martor - pentru că n-ar fi corect faţă de o femeie de 72 de ani a cărei „unică vină“ este relaţia de rudenie cu domnia sa. Nimic mai fals şi nimic mai ipocrit.

Doamna Cornelia Naum a căpătat un contur public pronunţat nu la dorinţa presei – sunt o grămadă de politicieni decenţi cărora nu le cunoaştem mamele, fiicele şi surorile – ci pentru că fix domnul Victor Ponta a avut nevoie de mama sa în campania electorală.

Probabil la sfatul consilierilor de imagine, americani sau români, Victor Ponta şi-a băgat mama pe sticla televizoarelor pentru ca el să câştige popularitate şi, în final, alegerile prezidenţiale din toamna lui 2014. Ţinem minte campania, ţinem minte cât de frumos a povestit doamna Naum despre fiul domniei sale – de la „pentru asta am luat noi bătaie la mineridă, Victore, ca să intri în PSD?“ până la fuga în timpul liceului în Franţa şi modul exceptional în care Victor adolescentul s-a descurcat în lumea rea şi hapsână a capitaliştilor. 

Aşadar, din dorinţa de a-l umaniza pe candidatul Victor Ponta, fiul Victor şi-a scos mama la înaintare pe televizoare. Fără să îl forţăm noi, fără să fie necesar, fără vreo presiune sau necesitate. Azi, când mama sa este foarte cunoscută tocmai datorită campaniei electorale nu poţi – ca presă – să ignori prezenţa domniei sale la DNA doar pentru că Victor, fiul său, nu vrea.

Aşadar, domnule Victor Ponta, vă întreb. Când a fost presa rea? Când sorbea toate vorbele mamei dumneavoastră despre copilul şi adolescentul Victor sau acum când o întreabă - legitim şi deontologic – cu ce treabă pe la DNA?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

43 Comentarii

Nicholas Kazan
8.03.2015, 13:54:15

Țandăra nu sare departe de trunchi!

+11 (15 voturi)
Vanatorul/d.c.
8.03.2015, 15:07:51

Trebuie spus ca, pentru Victor Ponta, "guvernarea Romaniei" e o afacere de familie cat se poate de profitabila..! Haideti sa vedem cum si-a "omenit" neamurile Victor Ponta de-a lungul timpului, fie cu functii europarlamentare, parlamentare sau guvernamentale la greu cascavaliere, fie cu contracte cu statul: - Daciana Sarbu-Ponta, consoarta - trantita pe loc fruntas in lista de partid si ajunsa europarlamentar; - Ilie Sarbu, cel mai ..tata socru al celui mai prim-ginerel premier - trantit primul pe lista de patid si ajuns senator (cu functii aducatoare de bonusuri, prin diferite comisii); - Robert Cazanciuc, sotul verisoarei - trantit ministru al Justitiei; - Rodica Cazanciuc (consoarta lui Robby de la Justitie), verisoara - trantita directoare la Tarom; - Gabriel Oprea, nasul de la prima cununie + nasul de botez al primului copil, cumatru cum ar veni - trantit vicepremier; - Alexandra Ponta-Hertanu, sora - actionara la firme cu abonament permanet la contracte cu statul; - Iulian Hertanu , consortul surioarei, cumnat cum ar veni - administrator si actionar la firme abonate la contracte cu statul, in valoare de zeci de milioane de euro, cele mai multe..cu dedicatie si fara licitatie; - Cornelia Naum , mamica lu' Victorel - sarmana actionara la cateva firme, si ele abonate la contractele cu statul; - Claudiu Preoteasa , fin - trantit vicepreedinte la Administratia Fondului de Mediu; - Teodora Preoteasa, consorta lui Claudiu, deci fina si ea - trantita sef serviciu in cadrul Autoritatii de Management a Programul Operational Sectorial Mediu, institutie care se ocupa cu fondurile europene pentru proiectele de mediu (la POS Mediu se invart miliarde de euro) - Ioana Pop, fina tare si asta - trantita vicepresedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

+18 (22 voturi)
Mihai Popescu
8.03.2015, 15:51:24

Ce iese din pisica soareci maninca.

+3 (7 voturi)
Nirolf
8.03.2015, 15:58:13

Mda ...

+5 (7 voturi)
Stan Toma
8.03.2015, 16:03:05

Ponta merita toate cate se intampla .Imi aduc aminte cat de zeflemitor era la adresa opozantilor polici.

+6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (43)

Modifică Setările