Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, trimis în judecată pentru 31 de infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor

11
15 Apr 2021 19:33:33
Autor: Cristina Morozan
Victor Micula l-ar fi determinat pe un prieten de-al său să înscrie în fals că acesta a cumpărat pe numele lui respectivele arme Foto: Arhivă
Victor Micula l-ar fi determinat pe un prieten de-al său să înscrie în fals că acesta a cumpărat pe numele lui respectivele arme Foto: Arhivă

Omul de afaceri bihorean Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, a fost trimis în judecată, fiind acuzat în total de 31 de infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a informat joi Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au cerut Judecătoriei Oradea arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Victor Micula pentru aceste infracţiuni, în acelaşi dosar fiind trimişi în judecată şi doi prieteni ai săi, potrivit Agerpres

 
"În sarcina domnului Victor Micula, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au reţinut că acesta ar fi săvârşit un număr de 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, în decursul anului 2019, în sensul că acesta a achiziţionat prin persoană interpusă arme letale, muniţie letală pe care le-a şi manevrat şi folosit, acesta nedeţinând niciun permis de port-armă sau autorizaţie în acest sens. El mai este acuzat şi la instigare la fals sub semnătură privată - 13 infracţiuni la număr. El l-a determinat pe un prieten de-al său, inculpat în dosar, să înscrie în fals că acesta a cumpărat pe numele lui respectivele arme, când de fapt beneficiarul acestora ar fi fost domnul Victor Micula", a declarat joi purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, procurorul Marius Pop Blaga.
 
 În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată şi doi prieteni de-ai lui Victor Micula, unul prin intermediul căruia ar fi cumpărat armele de vânătoare, iar celălalt, acuzat că ar fi depus mărturie mincinoasă în dosar, în favoarea lui Victor Micula. 
 
"Împreună cu acesta a fost trimis în judecată un coinculpat, care este acuzat de săvârşirea a 18 fapte de complicitate la nerespectarea armelor şi muniţiilor. Prin intermediul acestuia, domnul Victor Micula şi-ar fi procurat respectivele arme, inculpatul deţinând permis de port-armă şi autorizaţii pentru a fi cumpărate. El este acuzat şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată - a cumpărat armele şi a înscris în fals că el este beneficiarul acestora. Mai există un inculpat trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, care ar fi declarat mincinos pentru a-l ajuta pe domnul Victor Micula în faza de urmărire penală, cu privire la o armă", a mai declarat Marius Pop Blaga. 
 
În cauză, judecătorii au fixat termen de cameră preliminară pentru data de 23 aprilie.
 
Citeşte şi: Victor Micula e liber. Cererea de arestare pe numele lui a fost respinsă definitiv
 
De ce nu este Victor Micula după gratii: „Arestarea nu poate fi dispusă doar pentru satisfacţia opiniei publice”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Robert Oppenheimer
15.04.2021, 20:10:00

Puisor, Sa te iei cu Super-Mario Iorgulescu, cu ala al lui Ilie Dumitrescu si sa stati acolo, maica ca-n Papillion, ca va sunam noi cand trebuie sa iesiti. Tot telefonul ala il ai, da?

+6 (6 voturi)
Ellie Landau
15.04.2021, 20:58:45

micula risca sa i se ia caii de la bicicleta.

+1 (3 voturi)
kitty kat
15.04.2021, 20:32:33

Eu zic cå primeste cu suspendare ori in cel mai råu caz pedeapså la domiciliu...in insulele Bora bora

+4 (4 voturi)
Pano
15.04.2021, 20:42:20

Va primi pedeapsa la domiciliu de unde se va putea apara cu usurinta de politie cu ajutorul armelor care ii vor fi lasate pentru buna purtare. In acest timp se va inscrie la un doctorat in Teologie si Studii de Securitate.

+2 (2 voturi)
LAMURITORUL
15.04.2021, 21:08:38

Astept cu interes sa vedem cum "rezolva" judecataurii din Bihor. CA CUM (intentionata cacofonia) a rezolvat Colegiul Medicilor Bihor problema cu scursura aia medicala grosanca, am vazut.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările