Victor Ponta nu e la prima scumpire, cum nu e la prima minciună. Din păcate pentru români, nici la ultima!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evident, acesta este doar începutul, pentru că veştile proaste abia de-acum vin – un preţ mai mare la carburanţi va atrage scumpiri la toate produsele!

Evident, acesta este doar începutul, pentru că veştile proaste abia de-acum vin – un preţ mai mare la carburanţi va atrage scumpiri la toate produsele!

Potrivit Comisiei Europene, în primele trei luni ale anului, România a devenit vicecampioană a UE la scumpirea motorinei şi benzinei, după Cipru, cu aproximativ trei procente. Dacă luăm în calcul şi acciza mărită saltul este de până la 9%. Prin comparaţie, în multe ţări europene, precum vecinele noastre Bulgaria şi Ungaria, carburanţii s-au ieftinit în prima parte a anului cam cu cât s-au scumpit la noi.

Aflată până acum la coada clasamentului în ceea ce priveşte preţurile la carburanţi din cele 28 de state europene, România urcă pe locul 20 la benzină şi pe locul 14 la motorină. Practic, şoferul român a ajuns să plătească la pompă mai mult decât cel austriac, francez sau spaniol. Diferenţa este că austriacul câştigă de şapte ori, francezul de şase ori şi spaniolul de patru ori mai mult decât românul!

Dar dincolo de puterea de cumpărare a cetăţeanului simplu, care nu pare să-l impresioneze pe “social-democratul” Victor Ponta, va avea de suferit întreaga economie românească. Orice om cu minime cunoştinţe economice ştie că mărirea taxelor, în special la carburanţi, conduce la scumpiri în lanţ şi la scăderea consumului. Ceea ce, într-un final, afectează atât nivelul de trai din prezent, cât şi şansa unei creşteri pentru viitor.

Domnul prim-ministru nu se gândeşte însă la ce urmează pentru români, ci la alegerile prezidenţiale care bat la uşă. Fiindcă este clar ca lumina zilei că, într-un an electoral, câteva miliarde în plus la buget nu vor fi folosite pentru construcţia de autostrăzi peste noapte, ci pentru răsplătirea baronilor locali care trebuie să adune voturi.
Ca să contracareze reacţiile negative ale populaţiei, care începe să înţeleagă pe cine a votat la ultimele alegeri, aparatul de propagandă al PSD a găsit de cuviinţă să dea vina pentru aceste scumpiri pe fosta guvernare. O minciună! Acciza mărită are un singur obiectiv: de a strânge bani electorali pentru alegerile din 2014!

Din păcate, Victor Ponta nu e la prima scumpire, cum e nici la prima minciună! Din păcate pentru români, nici la ultima!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite