Ponta alocă şase milioane de lei, din fondul de rezervă, pentru trei mănăstiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României, Victor Ponta, a semnat joi o Hotărâre de Guvern conform căreia se va aloca din fondul de rezervă bugetară suma de 6.000.000 de lei pentru trei unităţi de cult: Centrul Eparhial Iaşi, Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj, şi Mănăstirea Tismana, din judeţul Gorj, informează HotNews.ro.

Suplimentarea fondurilor acestor unităţi de cult are loc după ce şeful Guvernului, Victor Ponta, a participat la data de 15 august la slujbele de Sfânta Maria Mare, de la Mânăstirea Nicula, reaminteşte sursa citată.

„Se aprobă suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2014 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2014, cu suma de 6.000 mii lei, la capitolul 67.01 'Cultura, recreere şi religie', titlul 59 'Alte cheltuieli', pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, în vederea susţinerii cultelor, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, se notează în  Hotărârea de Guvern (HG) nr. 754, publicată vineri, 29 august în Monitorul Oficial.

Documentul mai precizează că Secretariatul General al Guvernului va avea ca responsabilitate, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, controlul modului de utilizare a sumei alocate, conform prevederilor legale.

Hotărârea de Guvern nu specifică însă motivul pentru care a fost alocată această sumă, deşi, conform legii, fondul de rezervă al Guvernului este destinat situaţiilor de urgenţă.

Hotărârea de Guvern a fost semnata printre alţii şi de noul ministru delegat pentru buget, Darius-Bogdan Valcov.

Jurnaliştii l-au întrebat pe Victor Ponta ce l-a impresionat cel mai mult la Mânăstirea Nicula, acesta răspunzând: „Sprijinul acordat pentru continuarea lucrărilor pentru întregul complex şi cel mai important, de asemenea, este partea de infrastructură a comunităţii locale. Tocmai asta am vorbit cu primarul, despre proiectul de canalizare, de care este nevoie pentru ca toată zona să se poată dezvolta pentru pelerini. Vă mulţumesc. O zi bună”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite