Eveniment

articolul anterior articolul urmator

VIDEO 360°  Cum se antrenează militarii români în Afganistan cu muniţie reală, nu departe de o fostă bază a temuţilor terorişti Al Qaeda

0
17 Jun 2018 12:49:07
Autor: Valentin Bolocan
Militari români în patrulare în Afganistan  FOTO MApN
Militari români în patrulare în Afganistan  FOTO MApN

În Afganistan, la 4.000 de kilometri de casă, aproximativ 700 de militari români se află în permanenţă la baza aeriană Kandahar, ca parte a misiunii #NATO Resolute Support. Într-un tur virtual al deşertului afgan, sunteţi martorii unui antrenament cu muniţie reală al soldaţilor români.

Vezi, în format 360°, cum arată poligonul din deşertul afgan, locul în care se antrenează cu muniţie reală militarii, nu departe de o fostă bază a temuţilor terorişti Al Qaeda, arată MApN. Militarii trag cu mitraliere de pe MRAP-uri, maşinile de luptă folosite în misiunile de luptă de acolo. În videoclipul 360° de mai jos veţi descoperi şi câteva detalii tehnice despre ele.
 
Reaminitim că România a dislocat, în iulie 2002, în Afganistan, primul batalion de infanterie format din 405 militari provenind din Batalionul 26 infanterie ″Neagoe Basarab″,  sub comanda Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF).
 
Aceasta a reprezentat prima acţiune de luptă a Armatei Române în afara frontierelor naţionale după cel de-al Doilea Război Mondial. De atunci, mai mulţi militari români au căzut victime în teatrul de operaţii din Afganistan. Este vorba de 28 de militari, iar numărul răniţilor este de peste o sută. De obicei, militarii români au murit în misiuni de patrulare. 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările