VIDEO Şoferul unui BMW care a făcut daună totală unui alt autoturism în Otopeni era atât de beat, încât la Poliţie a căzut din picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Gabriel Nedef a fost dus la sediul Poliţiei încătuşat pe targă deoarece nu se ţinea pe picioare
George Gabriel Nedef a fost dus la sediul Poliţiei încătuşat pe targă deoarece nu se ţinea pe picioare

Un grav accident rutier a avut loc luni în oraşul Otopeni, judeţul Ilfov. Un autoturism a fost distrus în totalitate după ce un şofer atât de beat încât abia se ţinea pe picioare l-a lovit în plin. Bărbatul a fost dus la Poliţie încătuşat şi, odată ajuns acolo, s-a prăbuşit la podea. Imaginile filmate de martori sunt stupefiante.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, George Gabriel Nedef nu ar fi la prima abatere, acesta fiind cunoscut consumator de alcool. În momentul accidentului de ieri acesta conducea un autoturism BMW cu numărul de înmatriculare IF 11 EEY.

Din fericire, conducătorul din autoturismul lovit a scăpat nevătămat. Însă nu mică le-a fost mirarea martorilor când şoferul BMW-ul a coborât din maşină şi a dovedit că abia se ţine pe picioare. Tocmai de aceea el a fost încătuşat pentru a putea fi dus la sediul Poliţiei. Aici, i-a fost recoltat sânge urmând să îi fie întocmit un dosar penal.

Poliţiştii atrag atenţia că în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, în funcţie de concentraţia de alcool, fapta se poate încadra la contravenţie sau infracţiune. 

Este considerată contravenţie atunci când aparatul alcooltest afişează o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat şi se sancţionează cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile. 

sofer beat crita otopeni if

Autoturismul distrus de şoferul băut 

Dacă, însă, aparatul alcooltest afişează o valoare de 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare, fapta este încadrată ca infracţiune. În acest caz este obligatorie recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate sanitară şi i se întocmeşte dosar de cercetare penală. Fapta se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. 

Mai mult, dacă şoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracţiuni, permisul de conducere se anulează. Refuzul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat este, de asemenea, infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

    

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite