Eveniment

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Ambasada Suediei a marcat protestul #sîeu pe Facebook: Dacă ai 15 minute libere poţi urmări raportul de progres al centurii Stokholm-ului

7
15 Mar 2019 16:40:47
Autor: Raluca Stepanov

Ambasada Suediei şi cea a Danemarcei au marcat ziua protestului #sîeu de 15 minute, postând pe Facebook câte un mesaj. „Dacă ai 15 minute libere astăzi, poţi urmări raportul video de progres al proiectului centurii capitalei Stokholm, în lungime de 21 de km, din care 18 prin tuneluri”, se  arată în postarea Ambasadei Suediei.

Ambasada Suediei la Bucureşti a postat astăzi pe pagina de Facebook, un filmuleţ şi un text cu informaţii despre planul naţional de infrastructură din Suedia,pentru perioada 2018–2029, însumând investiţii totale de 66 miliarde € în transportul rutier, căi ferate şi transportul maritim. 

 
Unul dintre cele mai ambiţioase proiecte este centura capitalei Stokholm, în lungime de 21 de km, din care 18 prin tuneluri.
 
Guvernul Suediei a adoptat un plan naţional pentru infrastructură pentru perioada 2018–2029, însumând investiţii totale de 66 miliarde € în transportul rutier, căi ferate şi transportul maritim. 
Noul plan naţional reprezintă un pas important către tranziţia spre un stat fără combustibili fosili, o creştere a construcţiei de locuinţe şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru mediul de afaceri. 
Una dintre cele mai ambiţioase componente ale planului este centura capitalei Stockholm. Proiectul a început în 2015 şi va dura până în 2025. Cu 21 kilometri lungime totală, dintre care 18 kilometri în tuneluri, centura va deservi 140.000 vehicule în fiecare zi, circulând pe trei benzi separate per fiecare direcţie. Dacă ai 15 minute libere astăzi, poţi urmări raportul video de progres al proiectului, realizat de Administraţia Suedeză pentru Transport. 
 
Află mai multe despre cum construim o Suedie mai puternică şi mai Sustenabilă: https://www.government.se/press-releases/2018/06/the-governments-plan-for-infrastructure–how-we-build-sweden-strong-and-sustainable/ | #şîeu Vezi mai puţin
 
Mesajul Ambasadei Danemarcei
 
Casual Friday:
 
- Ci-i cu bandirola albî?
- Îi pientru autostradî…
- Ci autostradî?
- Iegxact!
 
(English: Why the white armband?/Because of highway/Which highway?/Exactly!)

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Clementina Astrahan
15.03.2019, 17:03:26

Tare gluma danezilor!!!

0 (6 voturi)
daco getul
15.03.2019, 17:17:04

nu inteleg totusi de ce vin aceste postari ciudate la adresa Romaniei mai ales din partea ambasadei sverigestanului.Acum si ambasada danemarcei se alatura. Nu le am gresit cu nimic. Ca veni vorba de cum vor suhedejii sa construiasca o suhedie sustenabila , iata aici o dovada https://denkorteavis.dk/2019/en-svensk-by-skilter-med-muslimsk-kvindeundertrykkelse-kommunen-har-en-vanvittig-forklaring/

-2 (12 voturi)
Florin Ioanid
15.03.2019, 17:55:21

Foarte tare! Înseamnă că oamenii aia merita sa circule pe astfel de șosele. Ei nu votează PSD_ALDE_UDMR!

+5 (13 voturi)
Ţepeş
15.03.2019, 19:12:04

Florin Ioanid Așa este. Autostrada este foarte importantă. Mult mai importantă ca justiția cu protocoale și dosarele lui Kovesi. Importantă este și calea ferată pentru că pică trenurile ca prunele coapte, importantă este și flota care plutește sub alte pavilioane, important este că nu avem miniștri și ambasadori sau șef al armatei, etc. dar astea nu sunt foarte importante. Deci ce facem cu autostrăzile? Societatea românească arde la foc cu vâlvătăi doar când trebuie acoperite alte subiecte. Asta este dovada că subiectele sunt puse pe agenda publică cu dedicație pentru a ne abate atenția de la alte subiecte, cel puțin la fel de importante. Sau poate mai importante.

0 (6 voturi)
Ţepeş
15.03.2019, 19:30:37

Deși autostrăzile sunt venele prin care economia este alimentată și sunt vitale pentru o țară ca România, vedem că se pun piedici din partea unor forțe, inclusiv române, de a se construi. De ce? Da, chiar așa, de ce? Azi e PSD de vină. Corect. Dar ce facem în viitor?

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările