VIDEO Americanii de la Oshkosh vor livra blindate JLTV către MApN. Cât vor costa noile blindate pentru Armata Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Oshkosh Defense
FOTO Oshkosh Defense

Departamentul american al Apărării a anunţat că a încheiat un contract cu producătorul Oshkosh Defense pentru furnizarea de vehicule blindate Joint Light Tactical Vehicles (JLTV), remorci şi echipamente conexe, care urmează să fie US Army, US Marine Corps, US Air Force şi US Navy, cât şi unor aliaţi NATO precum România, Lituania, Macedonia de Nord şi Slovenia.

Anunţul a fost făcut de Departamentul american al Apărări, dar şi de Oshkosh Defense care din 2015 şi până în prezent, a fabricat  peste 12.500 de blindate JLTV care au fost livrate Pentagonului sau unor aliaţi.

În România vor ajunge 130 de blindate Oshkosh JLTV, în valoare de 227 milioane lei. Vehiculele vor intra în dotarea Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) şi vor înlocui mai vechile Humvee care sunt considerate acum depăşite din punct de vedere al protecţiei asigurate militarilor.

Oshkosh JLTV este propulsat de un motor diesel de 340 de cai-putere cuplat la o transmisie automată cu şase viteze. Un vehicul blindat Oshkosh JLTV costă între 230.000 şi 270.000 de dolari şi poate ajunge la 433.539 de dolari, cu tot cu echipamentul militar care poate include chiar şi rachete ghidate anti-tanc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite