VIDEO Animalele lui Nuţu Cămătaru vor fi duse la grădina zoologică din Ploieşti. Leii vor fi trimişi în Africa de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nuţu Cămătaru avea, pe lângă cei patru lei, şi doi urşi. FOTO Captură DIICOT
Nuţu Cămătaru avea, pe lângă cei patru lei, şi doi urşi. FOTO Captură DIICOT

Organizaţia pentru protecţia animalelor „Vier Pfoten” se va implica miercuri, 27 februarie, în operaţiunea de preluare a celor patru lei şi doi urşi deţinuţi ilegal de Nuţu Cămătaru, la solicitarea autorităţilor competente în acest caz.

Reprezentantii Inspectoratului General al Politiei (IGPR), Autoritatii Sanitar-Veterinare (ANSVSA) si Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) vor prelua animalele sălbatice găsite în urma percheziţiilor la casa lui Nuţu Cămătaru pentru a fi duse la Zoo Bucov, Ploiesti.

La cererea autorităţilor, specialiştii  „Vier Pfoten” vor asigura logistica şi buna desfăşurare a operaţiunilor de trachilizare şi transport în cazul celor patru lei şi doi urşi. Animalele vor fi verificate medical şi tranchilizate de către medicii „Vier Proften”, care le vor supraveghea pe tot parcursul transportului asigurat de organizaţie.

Animalele vor fi transferate la Zoo Bucov, Ploiesti, unde vor fi adăpostite temporar în amplasamentele existente. În prezent, „Vier Pfoten” are în vizor mai multe posibile soluţii privind adăpostirea permanentă a animalelor: transferul leilor în rezervaţia „Lionsrock” din Africa de Sud, transferul urşilor într-una dintre rezervaţiile de urşi ale  „Vier Pfoten” din Europa sau amenajarea unui amplasament la Zoo Bucov, după cele mai înalte standarde internaţionale privind bunăstarea animalelor.

„Animalele au fost bine întreţinute, însă nu aveau carnete de sănătate şi nici alte documente care să ateste că erau deţinute legal şi că au fost sub supravegherea unui medic veterinar. Salutăm viteza de reacţie a autorităţilor în acest caz şi sperăm ca această rapiditate să se manifeste şi în cazul altor animale sălbatice deţinute ilegal în captivitate privată”, a declarat Kuki Barbuceanu, coordonator de proiecte „Vier Pfoten”.

Aşa cum este menţionat în legislaţie, deţinerea în captivitate a animalelor sălbatice este permisă persoanelor fizice numai cu acordul scris al ANSVSA şi pe o perioadă de timp limitată. Încălcarea prevederilor legale privind deţinerea şi comercializarea animalelor sălbatice este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă penală de la 500 de lei la 10.000 de lei şi confiscarea animalelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite