VIDEO Cum se bat unioniştii cu Federaţia Rusă?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul context geopolitic face din Republica Moldova terenul de bătălie pentru mai multe curente de opinie. Alegerile din Găgăuzia de luna aceasta precum şi marcarea zilei de 27 martie la Chişinău sunt evenimente care vor da cursul viitoarei direcţii dintre Prut şi Nistru. Cu o guvernare minoritară la Chişinău, atenţia marilor puteri se îndreaptă către preferinţele opiniei publice..

Cunoscuţi pentru amplele manifestaţii stradale de la Bucureşti şi Chişinău, asociaţiile reunite sub Platforma Unionistă Acţiunea 2012 au lansat un program special pentru luna următoare. De altfel, societatea civilă este instrumentul de soft-power cu care propaganda rusească poate fi combătută în Republica Moldova şi în alte foste state sovietice. Un eveniment pe Facebook în care se menţionează toate acţiunile majore pe care le pot face unioniştii are deja 3200 de confirmări:

image

Unirea înseamnă...

Ce înseamnă Unirea a fost subiectul unor clipuri publicitare care au rulat anul trecut pe televiziunile din Republica Moldova. Se pare că această campanie de informare va fi continuată şi în această primăvară şi va aborda subiecte precum cursul valutar sau sistemul de justiţie. Iată spoturile campaniei de până acum:

De asemenea campania are un site dedicat: www.unireainseamna.md

Dacă eşti în România, în R. Moldova sau în Diaspora, adu-ţi contribuţia la realizarea reîntregirii naţionale. Nu ştii cum? Uite paşii necesari pentru luna care urmează:

se menţionează în evenimentul de pe Facebook. Redăm cele 7 puncte pe care unioniştii le propun simpatizanţilor:

1. Ne organizăm în funcţie de locul unde trăim. Acţionăm coordonat, înscriindu-ne fiecare în Platforma Unionistă Acţiunea 2012, organizaţia care înglobează iniţiativele pentru Unire la nivel de societate civilă din ultimii ani.

Înscrierea se face completând formularul de la http://romanism.ro/inregistrare/

2. În fiecare lună ne-am propus să rezolvăm o problemă care desparte integrarea celor două state româneşti. Luna aceasta e în derulare campania de  permitere a accesului cetăţenilor României pe teritoriul Republicii Moldova pe baza buletinului, cum ar fi şi normal la actuala configuraţie europeană. Semnează şi tu petiţia: http://romanism.ro/semneaza-petitia-pentru-permiterea-accesului-in-republica-moldova-pe-baza-cartii-de-identitate-simple/

3. Poartă tricouri şi alte materiale cu mesaje unioniste. Ultimele modele apărute pot fi văzute aici: http://www.magazin-romanism.ro/noutati

4. Resursa financiară e foarte importantă în reuşita acţiunilor. Cei din România care au muncit sau cunosc persoane care au muncit legal în anul 2014 pot să completeze formularul 230 prin care redirecţionează 2% din impozitul pe venit de la stat către organizaţia noastră. Detaliile le găsiţi aici: http://actiunea2012.ro/sustine/2lasuta

De asemenea, toţi oamenii, oriunde ar fi, pot dona o sumă cât de mică, în direcţia înfăptuirii Unirii. Puteţi începe de la 5 lei cât reprezintă cotizaţia lunară la Acţiunea 2012. De asemenea, e nevoie de donaţii în materiale necesare lucrului de zi cu zi în cele 36 de raioane ale Republicii Moldova. Ne sunt necesare laptopuri, imprimante şi alte tipuri de tehnologie modernă, telefoane mobile 3G, flipcharturi, birotică. http://actiunea2012.ro/doneaza

5. Vineri, 27 martie, se împlinesc 97 de ani de când a pornit procesul realizării României Mari. Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu Ţara. Oriunde aţi fi, organizaţi sau participaţi activ la evenimente care să comemoreze această dată.

Puteţi lua legătura şi cu filialele Acţiunii 2012 din zona voastră. - http://actiunea2012.ro/filiale Bucureştenii sunt aşteptaţi la ora 18:00 în zona statuilor din Piaţa Universităţii pentru a forma o hartă a României interbelice din oameni. În multe localităţi se vor aprinde lampioane tricolore sau vor avea loc manifestări culturale – lista va putea fi găsită pe siteul special dedicat https://27martie.wordpress.com/

6. Duminică, 29 martie, toate drumurile şi gândurile duc spre Chişinău. Cu mic cu mare toate suflarea tricoloră trebuie să fie în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu un drapel în mână, la ora 14:00.

image

Având o blocadă mediatică pe subiectul Unirii ordonată de politicienii temători care distrug destinele populaţiei dintre Prut şi Nistru, fiecare poate ajuta, anunţându-şi cunoscuţii despre evenimentul central al manifestaţiilor prilejuite de 27 martie: MAREA ADUNARE TRICOLORĂ - https://www.facebook.com/events/449703591846064/

7. Diaspora din ambele state româneşti se adună între 3-5 aprilie la Bucureşti în primul Congres al asociaţiilor de profil şi a personalităţilor care militează pentru Unire. Dacă locuieşti în Diaspora te invităm să te alături evenimentului, completând formularul de participare: http://romanism.ro/congresul-diasporei-unioniste/ Poţi ajuta şi în calitate de voluntar la organizarea evenimentului care va avea loc la Palatul Parlamentului.

Ce urmează?

Unioniştii promit că urmează acţiuni chiar chiar mai numeroase şi de amploare. Sunt menţionate marcarea zilelor istorice de 16 mai şi 28 iunie, care vor fi marcate prin manifestări de amploare la Chişinău, un marş stradal foarte mare la Bucureşti, aducerea a 10.000 de basarabeni în România în perioada aprilie-septembrie 2015.  

Vezi şi: 

Acţiunea 2012 a lansat o colecţie de haine cu mesaje unioniste

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite