VIDEO CTP, despre profesorul care îndeamnă elevii să nu poarte mască: „Un troglodit care articulează limba română”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Pop, profesor Liceul cu Program Sportiv Oradea
Nelu Pop, profesor Liceul cu Program Sportiv Oradea

Filmul postat de un profesor care îndeamnă elevii să nu poarte mască în timpul orelor a stârnit un val de reacţii. Cristian Tutor Popescu l-a criticat dur pe dascăl, cerând chiar plecarea sa din sistemul de învăţământ.

În înregistrarea postată pe pagina sa de Facebook, profesorul de Lupte Nelu Pop de la Liceul cu Program Sportiv apare spunând că „guvernul ne obligă să purtăm măşti, să ne comportăm ca nişte animăluţe în ţarc".

Apoi, acesta îşi filmează elevii din sala de clasă, toţi purtând măşti care reprezintă animale, explicând că „animăluţele au doar cinci minute de pauză. Nu au voie să îşi dea măştile jos, merg la toaletă pe rând, dacă vor să tragă o gură de aer, la fel, pe rând, la geam să respire" şi că  „fiecare animăluţ stă cuminte la el în ţarc, asta vor şi asta ne cer cei care ne conduc, asta vrea ministerul, să stăm supuşi, să stăm precum animăluţele în ţarc".

Cristian Tudor Popescu a declarat, la Digi24, că profesorul care îndeamnă elevii, la oră, să nu poarte măşti de protecţie este „un soi de troglodit care articulează limba română şi la figură şi la plex şi care a comis, în primul rând, adică ceea ce şochează înainte de orice, este utilizarea elevilor în această acţiune a sa. I-a utilizat ca o masă de manevră, ca pe nişte animale, ca pe o turmă. Stăteau elevii în clasă şi repetau ceea ce le spunea profesorul: «E adevărat că aşa şi pe dincolo? -Da!».”

Mai departe, Cristian Tudor Popescu spune că ce a făcut profesorul din Oradea este „o chestiune penală. Nu ştiu cum ar putea să mai rămână în sistemul didactic această persoană. Normal mi se pare ca în 24 de ore să fie dat afară din orice şcoală din ţara asta, să nu mai aibă dreptul vreodată să mai predea”.

CTP a declarat în aceeaşi emisiune TV că l-ar trimite pe dascăl să facă muncă în folosul comunităţii, să sape gropile pentru înmormântarea celor ucişi de Covid-19.

„Acest ins a folosit sala de clasă, plătită de la buget de stat, s-a folosit de elevii veniţi aici să înveţe, s-a folosit de titlul său de profesor pentru a-şi promova aceste idei. Aşa ceva nu poate să nu fie sancţionat şi nu poate să continue. Şi după ce este dat afară din sistemul şcolar nu are decât să posteze câte filmuleţe doreşte, să nu i se ia libertatea de expresie, să se ducă prin pieţe împreună cu Cristi Puiu şi Viorel Cataramă şi să protesteze, dar nu în calitate de profesor”, a precizat CTP.

Citeşte şi:

VIDEO Profesor din Bihor, protest contra purtării măştii, cu elevii, pe Facebook: „Guvernul ne obligă să ne comportăm ca nişte animăluţe în ţarc”

Patriarhul Daniel, vizită de protocol în Bihor. A stat într-un hotel de 5 stele, cu tot alaiul, apoi a făcut apel la credincioşi pentru donaţii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite