VIDEO FOTO Spre supărarea Rusiei, Armata americană a testat cu succes noile rachete care vor dota şi sistemul antibalistic de la Deveselu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultimil test cu noul tip de rachetă a fost un succes FOTO mda.mil
Ultimil test cu noul tip de rachetă a fost un succes FOTO mda.mil

Armata americană a testat cu succes racheta (SM-3) Block IIA a sistemului Aegis Ashore doborând o rachetă balistică cu rază medie de acţiune într-o şedinţă de trageri cu o variantă a sistemului de apărare antibalistic plasat pe o navă.

Racheta de tip 3 Block IIA a fost lansată de pe distrugătorul din clasa Arleigh Burke USS John Finn  şi a interceptat ţinta în Hawaii.  În viitor acest tip de rachetă urmează să fie folosit, cel mai probabil, şi de elementele scutului antibalistic din România de la Deveselu.

Sistemul antirachetă din România a fost în ultima vreme tot mai des arătat cu degetul de resposabilii de la Moscova. "Sisteme balistice americane sunt instalate în România, iar curând vor apărea şi în Polonia. Dacă această problemă rămâne nerezolvată, Tratatul forţelor nucleare intermediare ar putea fi ruinat. În mod clar, Statele Unite vor fi responsabile de anularea Tratatului", afirma cu ceva timp în urmă Vladimir Iermakov, directorul Departamentului pentru neproliferare şi Controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe.

balistic

"Vom fi pregătiţi să purtăm discuţii despre viitorul Tratatului oricând şi oricum. Nu există motive să se spună că Rusia ar încălca acest acord", a subliniat oficialul rus, citat de agenţia de presă Tass.

racheta

Directorul departamentului pentru neproliferare şi control asupra înarmărilor al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Vladimir Ermakov, a declarat că Moscova discută cu Washington toate problemele, inclusiv cele legate de scutul antirachetă, scrie RIA Novosti.

balistic

SM-3 IIA este un pas înainte şi interceptează cu succes rachete balistice cu raza medie (pâna la 5500km) în timp ce actuala rachetă SM 3 I B are posibilitatea să doboare ţinte cu o raza de maximum 3000 kilometri

"Abordăm toate subiectele cu colegii noştri americani. Nu ar trebui să existe percepţia că totul s-a prăbuşit, că totul e ratat. Nu, ne întâlnim periodic", a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la agenţia internaţională de ştiri Rossia Segodnia.

Diplomatul a subliniat că problema scuturilor antirachetă reprezintă unul din principalele subiecte care vizează START (Tratatul pentru Reducerea Armelor Nucleare Strategice), pentru că acest document a fost încheiat prin înţelegerea interdependenţei existente între armele ofensive şi defensive.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite