Eveniment

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Harababură după relaxare?

2
14 May 2020 21:46:17
Deutsche Welle

După două luni de stare de urgenţă în contextul pandemiei de coronavirus, România se bâlbâie în încercarea de a organiza o relaxare treptată.

Nu se prea ştie ce e voie şi ce nu, după data de 15 mai. Apelurile la raţiune din partea experţilor în sănătate par a fi ignorate de diferitele grupuri de interes, de unii cetăţeni şi de politicieni iresponsabili. 

În tot acest timp, România încă nu a trecut de vârful epidemiei de coronavirus.

Corespondentul DW la Bucureşti Cristian Ştefănescu povesteşte ce îşi doreşte să facă după 15 mai, ce i-a lipsit cel mai mult în ultimele săptămâni şi la ce se aşteaptă după sfârşitului stării de urgenţă. 

Lavinia Pitu - Deutsche Welle

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

moftronix2
14.05.2020, 22:57:10

Cel mai plauzibil scenariu relativ la Covid Virusul din 2019 s-a născut tot in America de Nord, la fel cum s-a născut și cel din anul 1917. Cu cel putin un an inainte de decembrie 2019. 1.La inceput Virusul a fost blând, a produs infectări, imbolnăviri, dar cu decese puține. In acest mod a trecut neobservat multe luni de zile incât a fost posibil să se răspândească fără probleme pe o arie mare din America de Nord și Europa de Vest prin contacte umane. 2.In octombrie 2019 Virusul ajunge in China la Jocurile sportive militare. Transportat de Delegația americană. Deja Virusul avea 9 luni de transformări și evoluții incât in decembrie 2019 el devine grav, letal.. Forma de existență gravă, letală il face mai ușor de descoperit de medici.. De aceea chinezii au avut noroc si l-au identificat in scurt timp. 3. China si Asia au avut noroc că Virusul a evoluat spre grav, letal, in noiembrie 2019. Asa a putut fi descoperit mai ușor de medici, n-a avut timp să se răspândească. Doar așa se explică aria relativ mică de infectare in Asia. Asa se explică și numărul relativ mic de decese in China si foarte mic in tările vecine, Coreea, Vietnam, Cambodgia. Nu minunile medicilor din Asia au fost decisive, că medicina acolo este mult sub nivelui USA. Dacă Virusul nu ajungea in China in forma letală, ușor de descoperit de medici, ar fi putut să se răspândească neobservat in toată Asia și ar fi produs acolo in final sute de mii de morți. 4. După cele 9 luni de care am vorbit, Virusul evoluează și in America și Europa de Vest la forma gravă, letală. Desigur, pe toată aria imensă in care a avut timp să se răspândească până a putea fi descoperit. prin prezenta fazei letale. Numai așa se explică numărul imens de morți din USA și din Europa de Vest. Rămâne să ne spună savanții britanici că un Virus devine letal așa cât ai bate din palme,că nu are nevoie de mii și mii de transformări, mutații in timp până iși atinge potențialul letal. Să ne spună savanții britanici cum un Virus in forma letală putea fi el dus din China in America de Nord și Europa de Vest in câteva zile incât să producă acolo sute de mii de morți.

-1 (1 vot)
Sorin Ionascu
15.05.2020, 11:40:08

Comentariu considerat abuziv.