VIDEO Jale printre pirande: încă trei persoane arestate şi una reţinută în cazul crimei din Piaţa Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Poliţia Capitalei anunţă, joi, că încă patru persoane au fost reţinute în cazul crimei din Piaţa Constituţiei, de la sfârşitul lunii septembrie, trei dintre ele fiind plasate în arest preventiv. În cauză sunt în spatele gratiilor în total 11 persoane.

 Poliţia Capitalei a anunţat, joi, că au fost făcute percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost duse la audieri trei persoane. Faţă de acestea Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, pentru omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În cursul zilei de joi, cei trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv, iar un alt bărbat implicat a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore.

În acest dosar, se află în arest preventiv alte şapte bărbaţi.

Poliţiştii au efectuat în data de 4 octombrie, 21 de percheziţii domiciliare în Bucureşti în dosarul crimei din Piaţa Constituţiei, potrivit unui anunţ al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, verificările fiind începute la aproape o săptămână de la bătaia din centrul Capitalei, în urma căreia un om a murit.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri. 

Imagini de la reţineri în cazul crimei din Piaţa Constituţiei

TOATĂ BĂTAIA A DURAT UN MINUT

Nu mai puţin de 20 de persoane au făcut parte din tabăra lui Boxerul, printre aceştia numărându-se interlopii Schilă, nepotul lui Schilă, Ţâşte, Ion Ban, mai cunoscut sub porecla de Doctoru (cel care a fost ucis în timpul conflictului), Nelu şi Bebe. Din gruparea „agresorilor”, condusă de „Alex Barbaro”, ofiţerii Poliţiei Capitalei împreună cu procurorii parchetului Capitalei au reţinut deja opt membri pe 

care i-au pus sub acuzare pentru instigare la omor şi omor.

Din anchetă a reieşit că scandalul a izbucnit iniţial între Boxerul şi Alex Barbaro, acesta din urmă reproşându-i primului o pretinsă legătură cu propria lui concubină. „I-a solicitat prin toate mijloacele posibile – telefon, whatsapp, facebook – să se întâlnească să rezolve problema. Boxerul a bănuit că urmează să fie pedepsit şi a refuzat întâlnirea”, spun martorii. 

După multe insistenţe a acceptat, dar cu condiţia să se întâlnească duminică seara, la ora 22.00, în Piaţa Constituţiei, Boxerul bazându-se pe faptul că la ora aceea zona este populată. Împreună cu un bun prieten de-al lui, Daniel Mihu, a dat alarma printre membrii bandei anunţând „O intervenţie în Piaţa Constituţiei unde ne întâlnim cu Alex Barbaro”. 20 de persoane au răspuns la apel şi împreună au plecat de la Giurgiu spre Bucureşti. 

Barbaro însă a venit la întâlnire cu un număr dublu de interlopi pe care i-a adus din zona lui de influenţă: Tei Toboc – Doamna Ghica din sectorul 2 al Capitalei. Printre aceştia Milan, Fernando şi Pisu, care între timp au şi ajuns după gratii. Nu mai puţin de 10 maşini dintre cele mai scumpe – de sute de mii de euro – pline cu interlopi, au plecat spre locul de întâlnire. Boxerul a venit cu cinci maşini, dar la fel de scumpe. Bătaia a început aproape imediat ce membrii bandelor s-au întâlnit. Nu a contat că în Piaţă se aflau câteva sute de persoane, turişti şi tineri bucureşteni ieşiţi la plimbare. 

Când a început scandalul, aceştia s-au urcat în maşini pentru a nu fi prinşi la mijloc. „S-au grăbit să plece din zonă pentru a evita să fie la rândul lor agresaţi, însă numărul mare al acestora a cauzat blocaje şi ambuteiaje în zona Pieţei şi a bulevardelor din zonă”, explică sursele citate. Astfel că martorii au apucat să vadă că Doctoru nu a avut practic nicio şansă. „Imediat ce a luat bâta din portbagaj să sară la bătaie a fost înconjurat de opt dintre oamenii lui Barbaro şi bătut până la moarte. Cu totul, lupta din Piaţa Constituţiei a durat un minut”, au povestit sursele citate. Când şi-au dat seama că Doctoru nu se va mai ridica de la pământ, cele două clanuri au părăsit rapid Piaţa Constituţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite